Meny Lukk

Om Flekkerøy

Flekkerøy ligger like vest for Kristiansand sentrum. På folkemunne omtales Flekkerøy ofte bare for «Øya».

Flekkerøy har fastlandsforbindelse gjennom en mer enn 2 km lang undersjøisk tunnel som går fra Møvik på fastlandssiden til Alsvika på «øysiden». Flekkerøytunnelen åpnet i 1989.  Som følge av fastlandsforbindelsen er Flekkerøy  blitt en svært populær bydel i Kristiansand for de som ønsker å bosette seg i sjønære omgivelser.

Flekkerøy er 6,6 km2 stor, og har 3388innbyggere. (2015) På øya er det dagligvareforretning, to skoler (barne og ungdomsskole) og tre barnehager i tillegg til familiebarnehager.

Historisk sett har fiskerinæringen vært den viktigste næringen på Flekkerøy. I dag finner man fremdeles noen av landsdelens største fiskebåter på øya, og «ræg» fra Flekkerøy serveres på mangt et skalldyrbord rundt i landsdelen.

Skjærgård og turområder

Øya er kjent for sin flotte skjærgård med mange holmer og lune viker. Flekkerøy er et yndet utfartsmål for båtfolket i Kristiansand. I tillegg er det i de senere år kommet mange flotte turstier som gjør at byens befolkning i økende grad benytter seg av Flekkerøy som turmål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.