Meny Lukk

Badeplasser

Det er flere fine badeplasser på øya. Mange nåes kanskje best med båt, men det er også et utvalg av steder som du greit kan nå til fots.

Det er utarbeidet en egen brosjyre over badeplasser/steder på Flekkerøy. Denne får du på turistkontoret i Kristiansand eller ved henvendelse til Kristiansand kommune.

Skylleviga er kanskje den mest populære og lettest tilgjenglige badeplassen. Denne ligger på Mæbø, og du kommer hit ved å kjøre «rett frem» til høyre for kirka når du kommer til rundkjøringen fra fastlandet. Det er parkeringplass ved badeplassen. I Skylleviga er det langgrunt med gressplen og svaberg. Det er tilrettelagt med offentlig toalett og vannkran.  Kanskje best av alt: det er alltid masse andre småbarnsfamilier her :).

Deilige sommerdager på brygga i Krageviga

Krageviga på østsiden av øya er også en perle. Her er det stor offentlig brygge, toalett og svær gressplen å boltre seg på. Det er flott badestrand innerst i bukta. Det er litt knotete å komme seg hit, ettersom man må benytte seg av parkeringsplassen ved Lindebøskauen Skole. Har du tilgang til båt er dette den beste måte å komme seg til Krageviga på, med mindre du ikke har noe i mot å gå litt.

Andre fine badeplasser er Kvennesviga (godt alternativ dersom vinden står rett på i Skylleviga). Kvennesviga ligger på «Lindebøsida» og du kommer hit ved å følge skilting mot Skålevig og svinge av fra hovedveien mot Lindebøskauen Skole. I første kryss (ikke opp mot Lindhammeren) tar du mot venstre. Kvennesviga er ei lun bukt med en sjarmerende sandstrand og deilige svaberg. Står vinden riktig er det ikke noe som å sitte her utover lyse sommerkvelder.

Belteviga/Grunnevoldkilen

Belteviga er et annet alternativ. Dette er ikke nødvendigvis verdens fineste sandstrand,men liker du svaberg er det fint å ta turen utover i dette friluftsområdet. Belteviga ligger på vestsiden av øya, følg skilting mot Åshavn. Det er litt kronglete med parkering, og vi anbefaler derfor parkering ved Høyfjellet. Det er da en 5-7 minutters spasertur langs hovedveien før skilting av til Belteviga er merket.

Når du først ha parkert ved Høyfjellet har du også mulighet til å ta turen innover Refsdalen til «Murane». Sving av til høyre ved «Murane» (store steinmurer som står igjen som rester fra 2.verdenskrig) og du kommer til en riktig hyggelig gressplen med gode «vassemuligheter».

Uggelen - deilig sandlagune vest på øya

Uggelen og Biskopshavn er badesteder mange med egen båt kjenner på øya. Men visste du at du også kan nå hit til fots? Ta til høyre i rundkjøring og følg skiling mot «Åshavn». Parkering av bilen på parkeringsplassen ved bunnen av Høyfjellet (5-7 minutters gange langs hovedveien før man svinger av på stien). Det er en fin tur å gå fra «Beltevigsvingen» og utover til Anstens Fyr. Stien tar deg først til den flotte sandlagunen som kalles for Uggelen. Her er det perfekt å slå seg til med ungene, da der er hyggelig gresslette innerst i lagunen og langgrunn lagune. Like utenfor er det fin svaberg å bade fra. Går du litt videre og holder mot høyre kommer du til Biskophavn. Dette er yndet ankringssted for båtfolket og den grove stein/sandstranden innerst i bukta er perfekt for krabbefiske og badeliv. Fine svaberg for sol og bad over hele «fjøla».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.