Meny Lukk

Turområder og turstier

Det er i de siste årene blitt tilrettelagt mange fine turområder og stier på Flekkerøy.

Anstens fyr ytterst på Flekkerøy.

Flekkerøy Historielag og Midt-Agder Friluftsråd har i samarbeid utarbeidet et flott turkart for Flekkerøy. Kartet koster kr.

Vårtur i Biskopshavn

90,- og kan kjøpes på Kiwi Flekkerøy eller ved å kontakte Midt-Agder Friluftsråd.

Det er flere merkede og umerkede stier på øya, og under har vi beskrevet 4 populære turer. Det er verdt å merke seg at det er flere kombinasjoner og forbindelser mellom disse turene.

Vi kan også anbefale dere å dra på geocaching på øya. Dette er en artig måte å oppdage nye steder på. Sjekk gjerne ut denne bloggen om geocaching på Flekkerøy. 

Tur til Anstens fyr og Biskopshavn 

Dette er en flott tur på vestsiden av Flekkerøy. Kjør til høyre i rundkjøringen (skilting til «Åshavn»). Det beste er å parkere på ny parkeringsplass ved Høyfjellet og spasere videre langs hovedveien til Beltevigsvingen. Her er det skiltet sti til Anstens/Biskopshavn. Fin tur som tar deg helt ut til fyret. Badebukten Uggelen er verdt et stopp sommerstid. Turen egner seg ikke for barnevogn/rullestolbrukere.

Belteviga – flott for barnevogn/rullestol

Fint å gå ut til Belteviga

Denne turen starter med samme utgangspunkt for Anstens Fyr, men ta grusveien skiltet til Belteviga i steden for. På veien passeres Storetjønn hvor det både er ender og rumpetroll (avhengig av årstid selvsagt :)). Ytterst ute ser man spor etter tyskernes forsvarsverk fra 2.verdenskrig. Det er satt opp benker og bord til rast. Fine utsiktspunkt.

Tur i Refsdalen og til Bestemorsmed

Dette er kanskje et av de mest populære turområdene på Flekkerøy. Det er to alternative «innganger» til denne turen; parkering ved Bedehuset/rundkjøringen og følg Mæbøveien mot Refsdalen og bommen, eller parker på den nye parkeringsplassen ved Høyfjellet (se beskrivelse over). Denne turen er egnet for rullestolbrukere og barnevogner da det er fin gruset vei helt ut til Bestemorsmed. På veien passerer dere «Murane», ruiner som er rester etter 2.verdenskrig (her er det benker og bord, og populært sted for rasting).

Tur i Lindebøskauen

Ta til venstre i rundkjøring retning «Skålevig». Følg skilting til Flekkerøyhallen/Lindebøskauen skole. Her er det parkering. Selve stien starter like ved Taremareskogen Barnehage. Turen går i gammelt kulturlandskap forbi gamle sommerfjøs og mot Sandvigåsen og «Kringkasteren». Her er det søndagskafe med salg av kaffe og vaffler. På denne turen er utsikten innover mot byen. Turen går på sti, og egner seg ikke for rullestolbrukere/barnevogner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.