Av Arild Hansen
– Nå er vi spente alle vi som er med i Flekkerøy Skolekorps. Loppemarkedet vårt hvert år på denne tida av året, er veldig viktig for driften av korpset, sa Anne Rui Lindevik før klokken 17.00 fredag.

Anne Rui Lindevik og datteren Gunhild Elisabeth Lindevik er klare for ett nytt Loppemarked i Flekkerøyhallen lørdag klokken 11.00 (foto Arild Hansen)
Mange biler
Allerede på dette tidspunkt var noen lopper levert inn i hallen. Da klokken hadde bikket hel, kom den ene bilen etter den andre kjørende inn porten til Flekkerøyhallen. Alle hadde med seg lopper. Noen hadde litt større varianter så tilhengeren måtte tas i bruk.
Korpslederen smiler, og sammen med en flott dugnadsgjeng fra korpset trår de til.
– Det er jo dette som er gøy og hører loppemarkedet til. Folk kommer fra mange kanter for å levere, men brorparten er fra øya, sier Anne Rui Lindevik til «4625».

Bare en snau liten time etter klokken 17.00 var en del lopper på plass (foto Arild Hansen)
Rekesmørbrød
Roy Øverland, som er daglig leder i Flekkerøy kirke, kom smilende og trillende med ei tralle.
– Dette er ting fra den tida barna våre Maren, Ingrid og Ørjan var små, sier Roy.
Marianne og Jake Hoy bor på Hommeren i Torridal. Hun kommer fra Vennesla, og han fra Storbritannia.
– Vi har hytte på Lindhammeren. Ei hytte mine foreldre har hatt siden 1974, og som vi overtok for to år siden, sier de to blide hytteeboerne, og avslutter:
– Vi har vært her før, så det er stas.

Marianne og Jake Hoy har hytte på Lindhammeren. De hadde blant annet med seg ett par lamper (foto Arild Hansen)
I morgen klokken 11.00 åpnes dørene til hallen på vidt gap. I fjor regnet det en del, og mange brukte bil. Nå ber korpslederen øyfolk om å bruke beina på ett eller annet vis.
– Kjøper de noen lopper som må hentes med bil, kan vi nok få løst det på ett vis, sier Anne Rui Lindevik.
Men, det er ikke bare inne i den store hallen det skjer. Loppemarkedet er også viden kjent for en haug av både reke- og karbonadesmørbrød, samt masse kaker i mange varianter.
– Men det er jo rekestopp, Anne. Fiskerne får ikke lov å hente de røde små opp fra havet lenger?
– Jeg hentet de ferske og fine på torsdag hos Domstein her ute. Så de blir mer enn fine nok, lover hun.
– Vi skal lage 300 rekesmørbrød, sier kafeansvarlig Karina Loka.

Karina Loka er ansvarlig for kafédriften (foto Arild Hansen)

Bjarne Johanson (t.v.) og Joar Loka rydder loppe på plass i hallen (foto Arild Hansen)

Det rigges og rigges i hallen (foto Arild Hansen)

Bilde fra Loppemarkedet i 2024. (foto Arild Hansen)