Verneområdestyret på Daudmanns. Fra venstre: Per Goldmann Nilsen (Sp, Lindesnes, leder), Ronny Skansen (verneområdeforvalter), Hannah Teigland (H, fylkestinget), Inger Lill Grimestad (H, Flekkefjord) og Silje Vårlid (KrF, Kristiansand). Foto Flekkerøy Vel.

I dag var det befaring med verneområdestyret som skulle ta stiling til søknaden fra Flekkerøy Vel og Kristiansand kommune om den siste gangbroa ut til Daudmanns.

Visjonen vår er at dette kan gi alle, inklusive rullestolbrukere mulighet til å komme seg helt ut på den ytterste nøgne ø – til og med i storm! Det finnes få liknende steder her til lands.

Ytterligere skulle verneområdestyret ta stilling til å etablere en kopi av den unike Freya Fahrstuhl radaren som sto helt oppe på toppen her under krigen. Dette var den eneste av sitt slag i Norge.

Ute på stedet informerte Flekkerøy Vel sin prosjektgruppe om planene, og minnet om at sist verneområdestyret behandlet Daudmanns for nøyaktig 10 år siden, ble det et positivt vedtak. Dette medførte at vi fikk reetablert den første broa og begynt å sjaine opp radarbygget her, bygningen som vi i dag kaller Steinhuset.

Daudmanns har siden den gang blitt et av kommunens mest besøkte turmål.

I avstemningen etter befaringen støttet verneområdestyret søknaden vår med tre mot én stemme, kun Senterpartiets representant stemte mot. Vedtaket blir gyldig når klagefristen går ut senere i sommer.
Prosjektgruppas plan er da å gå videre til ordinær byggesøknad å få på plass finansiering av prosjektet.

Mer info om prosjektet finner du i denne saken fra 10. mai: Dødsstille på Daudmanns for tida? – 4625

Vi i Flekkerøy Vel sin prosjektgruppe kommer tilbake til 4625.no straks noe konkret skjer i saken – i mellomtiden oppfordrer vi alle til å besøke Daudmanns når dragningen mot nydelig natur og åpent hav blir sterk.

Hilsen Frode Andersen, Thomas Kristoffersen og Frode Stokkeland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.