Carina Michelle Kristoffersen og Arild Thomassen har ansvaret for «mat-menyen» ute- og innendørs.

Tekst og foto Arild Hansen

Lørdag morgen braker det løs. Sør Cup sparkes i gang, og flere tusen spillere, trenere, ledere og ikke minst masser av publikum ventes på de respektive banene i og rundt Kristiansand.

Elin Baldersheim Nilsen t.v. og Nina Nordgaard er jentene som holder styr på alle dugnadsvaktene.

Menyen

Selv om fotballspillet og alle kampene nok står øverst på menyen til samtlige deltakere, skjer det masse av ting utenom. Aktivitetene står nemlig i kø. Tradisjonen tro, blir det Cup-show på Torvet i sentrum klokken 20.00 lørdag.

Men, samtlige deltakere, alle gjestene som kommer utenbys fra, må også ha mat. Masser av mat.

– Det er delt ut 1400 såkalte A-kort. Det er til de som får servert både frokost, middag og kveldsmat, sier Arild Thomassen som har hatt ansvaret for bespisningen i Flekkerøyhallen i årevis.

Dugnadsgjengen på plass. Fra venstre: Katrine Thomassen, Marthe Brommeland, Bente Elefsen, May Broughton, Kjell Tore Omland, Richard Tørressen, Henrik Markussen, Carina Kristoffersen og Henrik Hansson.

Han forteller videre:

– Jeg har bestilt 1400 porsjoner med lasagne som serveres lørdag. Og like mange porsjoner med lapskaus og kyllinggryte til de påfølgende to dagene. Videre vil det gå med rundt 200.000 brødskiver, 6.500 skiver gul ost, 7.000 porsjonspakker med smør, 600 liter med eplejuice og 500 liter melk. Pluss masse annet pålegg, sier Arild og smiler godt.

Utendørs

Carina Michelle Kristoffersen har ansvaret for alt salg inne i kafeen, samt utenfor hallen.

Carina forteller:

– Jeg har bestilt 65 kilo laks, 1100 hamburgere, rundt 1500 wiener- og grillpølser, 360 pizzaer, rundt 5000 halvlitere med mineralvann, 150 liter vaffelrøre, 100 kilo potetsalat, flere hundre poser med chips. I tillegg skal vi selge annet gotteri, sier Carina, med samme gode smil som mat-kollega Arild.

Kurt Kristiansen t.h. jobber til daglig på Bøderiet. Onsdag fikk vi lånet bilen deres til å hente gjerder som ble plassert innover i Knudsmyr. Øystein Hansson var som vanlig med for å hjelpe.

I februar

Forberedelsene til Sør Cup har pågått i månedsvis. Masse arbeid skal gjøres på alle fronter, og selv om mange i cup-komiteen her ute på øya har vært med på denne dugnaden i mange år, må de likevel gjennom samme mølla.

Alle gjør en heroisk jobb på fritida. To av dem, Nina Nordgaard og Elin Baldershaug Nilsen blir veldig fremhevet når evalueringen skjer under hvert møte.

– Som du skriver, alle i komiteen gjør en kjempe jobb. Og det Nina og Elin har tryllet frem av arbeid, er bare enestående, sier leder av Sør Cup-komiteen på øya, Kjell Tore Omland.

En gøyal dugnadsgjeng er godt i gang.
Fra vestre. Thomas Thommasen, Morgan Rønjum, Lars Erik Johanson, Osmund Rønjum.

Nina forteller:

– Vi har trommet sammen hele 565 dugnads-vakter. Vi startet arbeidet i februar, og nylig kom vi i mål. Takket være velvillige folk her ute. Vi har brukt masser av timer på fritida, og det har vært et fryd å jobbe sammen med resten av gjengen i komiteen. Det er jo i bunn og grunn dette som driver oss, sier Nina og fortsetter:

– Vi har satt opp vakter til blant annet parkering, kiosk, bespisning, innkvartering, banevakter, sanitet, renhold og transport. Så det har vært litt av en kabal å legge opp, sier Nina som gjør denne jobben for aller første gang.

– Jeg har fått god opplæring av Johanne Klovning som har lang erfaring med cupen. I tillegg jobber både jeg og Elin med data i vårt daglige virke, så det har gått greit. Nå er vi i mål, så nå kan ballen og cupen sparkes i gang, avslutter Nina Nordgaard.

Jonas Repstad fra ingeniørvesenet var nylig ute og fjernet gress, busker og greiner slik at gjestene kan få parkert greit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.