Foran fra venstre: Julie Margrethe Kristensen, Kamilla Lauvland, Andine Voie, Kamilla Halvorsen, Ingrid Baagøe Broughton, Sarah Emilie Nilsen, Josefine Solheim, Rebekka Knudsen Bak fra venstre: Andrea Engedal, Maria Victoria Tørressen, Sofie Andreassen, Hermine Kristoffersen, Johanna Maridal Drangsholt, Ina Omland, Ida Martinsen, Olivia Kleiveland

Tekst og foto Arild Hansen

Knapt ett døgn etter at Fløys piker 13-årslag sikret gullet i 7-fotball på Sør Arena, var det duket for bronsefinale i A-sluttspillet på gamle ærverdige Kristiansand stadion. Her ble det nye medaljer til Fløy.

Publikum fra øya var til stedet på gamle  og ærverdige Kristiansand stadion og heiet på Fløy-jentene.

Mot Randesund

Fløys piker 14-årslag startet sine kamper i Sør Cup oppe på Moseidmoen. Det ble to seire og ett tap i gruppespillet. Tapet kom mot Nord. I semifinalen tirsdag kveld måtte Fløy-jentene se seg slått med 2-0 mot Korsvoll. Senere på onsdagen skal nettopp disse to lagene møtes i finalen.

Her motar Fløy-kaptein Sarah Emilie Nilsen en velfortjent pokal for tredjeplassen i Sør Cup fra Arve Omdal.

Det var noen heltente jenter i blått og hvitt som entret stadion ute i Kuholmen. På tribunen satt det ett stort knippe med foreldre og besteforeldre og heiet frem jentene. Og da Rebekka Knudsen scoret kampens eneste mål da snaue femten minutter var spilt, ble det liv og røre. På banen, på benken og oppe under taket på tribunen. Kampen vippet litt frem og tilbake, men det var Fløy som hadde ballen mest, og utover dukket det opp ett par sjanser til som like godt kunne gitt uttelling.

Fløy-keeper Ingrid Baagøe Broughton reddet mesterlig med ei hånd da kampen gikk mot slutten.

Flott redning

På tribunen ble det sunget kjente Fløy-sanger, og jentene utpå naturgresset kjempet det de kunne. Det var ikke så mange minuttene igjen da laget fra andre siden av byfjorden fikk frispark fra 18-20 meters hold. RILs skytter fyrte av, og ballen fikk ei fin retning. Det harde skuddet ble imidlertid mesterlig reddet av Fløys sisteskanse, Ingrid Baagøe Broughton – og det kun med ei hånd. 

– Veldig flott, Ingrid. Du gjorde akkurat som vi har trent på. Stå på streken når frispark blir tatt fra litt avstand, sa trenerne Kenneth Kristensen og Stig Cato Opseth til en veldig glad keeper etter kampen. Returen som fulgte avverget hun også.

Trenerne Stig Cato Opseth og Kenneth Kristensen har all grunn til å være stolte over jentene sine.

Med det ebbet kampen ut, og Fløy kunne innkassere nye medaljer.

Fire av dagens bronsevinnere var faktisk også med på å sikre gull i piker 13-klassen i går.

Foreldre og besteforeldre hadde «lurt» seg inn på indre bane for å heie på Fløy-jentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.