I August 2021 fant de to venninnene Tine Andersen og Elise Berentsen ut at de ville starte en egen skate klubb på øya, eller rulle-skjeiser som vi sier på øya. Det er typen rulleskøyter med hjulene på siden av hverandre som man bruker sammen med musikk i stedet for in-line som ofte brukes på ramper.

Det har vært stor suksess og det har vært en fast gjeng som har møtt på trenging hver mandag i tillegg til noen turer innimellom.

Men nå har de på grunn av endring i jobb og andre prioriteringer bestemt at de må legge skjeisane på hylla for en stund.

 Som en skikkelig god avslutning møtte de på Sør-Cup på lørdag for å gi en glad gjeng med unge en sjans til å prøve å rulle litt i rulleskiløypa nede ved modena banen. Allerede da de holdt på å rigge seg til stod en ivrig liten Emilie på 6 år og var dønn klar for å teste dette. Hun var ifølge seg selv ganske flink fra før siden det ikke var hennes første gang med hjul på beina, og det hadde hun helt rett i.

Emilie (6 år)

I løpet av dagen møtte mange opp for å sette balansen på prøve mellom kampene og det var ingen ting å si på energinivået på de unge lovende som møtte opp. Det var også en god del voksne som risikerte både liv, helse og lårhalser for å skate litt i takt med musikken i sola.

Alt i alt var det en flott dag, selv om Tine kjempet mot pollenallergien og Elise måtte eskorteres gjennom køen for å komme seg på plass i tide. Så det var mange som satte pris på litt annerledes aktivitet blant all fotballen, og ikke minst fikk Skate-It-Is en god avskjed, og forhåpentligvis ser vi de igjen senere.

Av Andreas Magnussen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.