LoppemarkedetDet har vel knapt vært flere folk under loppemarkedet i Flekkerøyhallen tidligere.

Tekst og foto Arild Hansen

– Maken har jeg vel knapt sett før. Folk strømmet jo til da dørene åpnet klokken 11.00. Det er heilt vilt her,  sier Anne Louise Lima til «4625» når loppemarkedet til Flekkerøy skolemusikkorps går mot slutten lørdag.

Anne Louise Lima har nok å henge fingrene i bak disken. Det er helt vilt her, sier hun og ler godt.

– Veldig gøy

Den blide jenta borte fra Kjære har vært med på loppemarkedet flere ganger tidligere.

– Jeg har stått bak disken og solgt i mange år. I dag stod jeg kloss ved inngangspartiet og fikk oppleve køen da den spredde seg rundt til alle kanter. Jo, det var heilt vilt, men også veldig gøy, sier Anne Louise og ler godt.

Fredag ettermiddag og kveld begynte folk å levere lopper. Folk kom med personbiler med tilhengere, de kom i små lastebiler, og den ene loppa etter den andre ble fraktet inn i Flekkerøyhallen. Da de første gjestene endelig fikk trådd over svilla, etter gjerne å ha stått i kø en times tid og blant annet nytt strofene til korpsets melodier, var det litt av ett syn de ble møtt av inne i hallen. Her formelig boblet det over av lopper. Små som store, og noen veldig digre og tunge. Folk gikk, de småjogget og løp inne i hallen, gjerne fra bod til bod. Mange hadde bestemt seg på forhånd hva de ønsket seg, og mange dro hjem med et godt smil rundt munnen. Lørdagen var «reddet». Lommeboka var ikke så «skål tom» som den gjerne hadde blitt hvis du skulle ha handlet en annen plass. Så billig er det nemlig på disse markedene. Og spesielt under auksjonen kunne man gjøre enkelte varp. For, selv om vi snakker om brukt her, er det jommen mye flott.

Køen vokste seg til før dørene åpnet.

Riktig vær

Overskyet, med muligheter for noen regnskyll. Det lød værmeldingen på i hele uken som gikk inn mot helgen.

– Dette smakte. Folk kom i hopetall. Det var overskyet, men ikke noe regn i startfasen av loppemarkedet. Men et slikt vær at folk ikke går på stranda eller finner på så mye annet utendørs. Her er de inne under tak hele tiden. Og her har vi alt å by på. Tusenvis av lopper, samt en haug av flotte smørbrød, kaker og kaffe, Joda, folk storkoste seg, sier Anne Rui Lindevik til «4625» da alt nærmer seg slutten og det er klart for opprydding.

Leder av Flekkerøy skolekorps Anne Rui Lindevik måtte trå til som parkeringsvakt  da bilkøene vokste seg til.

Hun er leder for Flekkerøy skolekorps som tradisjonen tro står bak arrangementet. Hun avslutter slik: – Jeg har ikke noe tall å by på ennå. Den biten får vi vente med. Men jeg har hørt at vi har doblet salg av lodd, og det indikerer vel at folk også har brukt penger både på lopper og i kafeen. Det skal bli spennende å se resultatet, sier Anne Rui Lindevik.

Flekkerøy skolekorps varmet opp utenfor Flekkerøyhallen før dørene åpnet klokken 11.00.

Tradisjonen tro må det lages smørbrød i mange varianter. Fra venstre Magnhild Olsen, Ragnhild Nilsen, Ingebjørg Lindhjem, Elin Tollefsrud, Norunn Skuland, Eva Skau, Ingrid Akselsen og Aud Gundersen.

Fem minutter erter åpningstiden så det slik ut inne i Flekkerøyhallen.

Rune Nikolaisen t.v. var dagens auksjonarius. Han hadde med seg Ingrid Kristine Lindhjem og Frank Lohne.

Einar Lindhjem styrer loddsalget.

Terje Thomassen koser seg på loppemarkedet. Han har sikret seg ei sklie til barnebarna og en kikkert han skal bruke i båten.

Johan Jakobsen kjøpte garn og kuler som han skal pynte til med på plattingen hjemme på øya.

Det var smekk fullt i kafeen utover dagen.

Film Bjarne Johanson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.