-Vi kommer til å savne Flekkerøy og Krinkasteren veldig. Her har vi kost oss. Fra venstre Pål Strandhagen, Marjam Bakhtarysjeva, Mikkel Sangvik, Ida Legind Hersel, Anders Vegusdal, Kamilla Vik

Tekst og foto Arild Hansen

Når helgen kommer oss i møte, tar både skoleelever og lærere landet rundt sommerferie. Mandag var nesten hele 10. trinn ved Karuss skole samlet til en aldri så liten avslutning, nemlig med til gedigent krabbe-lag.

Ute på bryggekanten….her er elevene  samlet til krabbelaget

160 krabber

– Jeg har aldri vært med ut og tatt krabber før. Heller ikke på kokingen. Jeg kommer jo fra Hægeland og oppe i Kilefjorden har vi jo ikke sånt noe, sier lærer Stian Omland og smiler godt.

Stian, som i dag bor på Hånes, var i helgen med øygutten og kollega Bård Georg Karlsen ut på det blå hav.

– Blått og blått. Det blåste i hvert godt, sier Stian Omdal.

Her ser du lærer Stian Omdal med noe av fangsten. Foto: Bård Georg Karlsen

Til sammen fikk de 160 krabber på fire teiner. Og da elevene og lærerne satte seg til bords nede på bryggekanten, var det bare smil å se. Mange smilte for at det var greit med mat inne i de små delikatessene, mens andre smilte fordi de hverken har rensket eller smakt krabbe før.

Her ser du noe av fangsten. Foto: Bård Georg Karlsen

Tre år siden

Det er rundt tre år siden at Karuss skole overtok driften av det tidligere NRK-bygget nede ved strandkanten i Lindebøskauen. Det var Lindebøskauen Ungdomskole som driftet det tidligere.

– Dette er midt i blinken for oss. Elevene har vært her ute flere ganger. Ja, vi har også flyttet klasserommet hit, og hatt undervisning. Vi koser oss på denne idyllen, sier trinnleder Jon Erik Sjåvaag til «4625».

Lærerkorpset samlet. Fra venstre Elisabeth Kibsgaard, Hanne Øyna, Robert Pepaj, Stian Omdal, Jon Erik Sjåvaag, Stian Urestad Nilsen, Kjetil Sandbakken, Bård Georg Karlsen og Johan Brøvig Kvame

Og både elever og lærere har virkelig stått på siden dag ‘en. Utvendig er det en fryd for turgåere og passere, og innvendig er det «rent og pent» som gull. Her er det blant annet strengt forbudt å gå med utesko inne. Og den tidligere leiligheten som har stått forfalt i mange år, er snart klar for bruk. Helt totalrenovert.

– Det er gjort et godt og grundig arbeid her av lærerkorpset, sier Sjåvaag.

Første gang

Oliver Kragholm har rensket krabbeklørne. Nå er han klar for den første skiva, selvfølgelig med majones som tilbehør.

Oliver Kragholm er med i 7. Kristiansand Sjø inne i Vågsbygd. Han er skipper om bord på speiderbåten med det, her ute på øya, kjente navnet «Vraget».

– Vi var 8-10 gutter som tik båten ut. Andre tok buss, sier Oliver, som også syntes det smakte godt med krabbe, med majones.

– Det må til, sier den blide skipperen.

– Vi har aldri hverken rensket eller smakt krabbe før, sier Jakob Yousef t.v. og Sofiane Rouibet

Måltidet smakte fortreffelig. Til helgen er det slutt. Da flyr elevene hver til sitt. En del av den gikk barneskolen på Slettheia, mens noen igjen gikk på Karuss. Men, fra 8. trinn har de gått sammen. Det har vært tre klasser fordelt på 71 elever.

– Nå skal noen over til yrkesfag, andre igjen på studie-almenisering. Ingen skal ha noe friår, sier Jon Erik Sjåvaag som avslutningsvis skryter av krabbene. – Ikke dårlig dette.

Disse guttene tok seilbåten til 7. Kristiansand Sjø fra Vågsbygd. Fra venstre Oliver Kragolm, Kristian Brastad Mikalsen, Sten Erik Gundersen og Hogne Thorstad Lilleås.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.