Leni Nilsen og Inge Jarl Jakobsen var med i det første styret som ble stiftet for 25 år siden.

Tekst og foto Arild Hansen

Leni Nilsen og Inge Jarl Jakobsen var med og dro det hele i gang. Fredag kveld talte de varmt, og mimret om noen fantastiske år sammen med medlemmene i Flekkerøy Padleklubb under 25-årsjubileet på Geiterøya.

Reker, loff, og majones. Samt fargerike kaker, kaffe og mineralvann falt godt i smak utover kvelden.

Ei flott marsipankake var laget for anledningen.

– Veldig gøy

Det flotte lokalet til Skjærgårdsbygg AS var pyntet til fest. Reker, loff og majones. Samt fargerike kaker som ble skyllet ned med kaffe og mineralvann.

– Joda, dette sitter som spikret. Jeg fikk en oppringning av øygutten Åge Lindebø for alle disse årene siden. Begge sønnene hans, Bent og Hans var store talenter, og de var medlem i Kristiansand Padleklubb. Han mente det kanskje var på tida å starte en slik en klubb her ute på øya. Som sagt, så gjort. Vi tok grep. Åge ble leder og jeg ble kasserer, sa Inge Jarl og smilte godt.

Han koser seg noe veldig når han kan få mimret litt. «Kranføreren» på brygga nede ved hjemstedet i Alsviga er nemlig æresmedlem i denne klubben med de lange årene. Han har også fått samme heder i Fløy IL, og han har vært en av krumtappene i øyas seilforening i en årrekke.

Her er noen av padleklubbens medlemmer samlet nede ved tilholdsstedet på Geiterøya.

John Arne Reinertsen er leder av Flekkerøy Padleklubb i dag. Fredag ønsket han medlemmene velkommen til 25-årsjubileet.

– Det er virkelig gøy å se hvordan klubben har vokst. Da vi startet opp den gang, meldte det vel seg inn 20-30 personer som ville forsøke seg i kajakken.  I dag er de godt over 200 medlemmer. Utrolig gøy, sa Inge Jarl som avsluttet med å fortelle hvordan klubben i det hele tatt kom seg opp å gå.

– Vi hadde jo ingen penger. Så det ble til at vi fikk låne plass hos det gamle Bøteriet i Vraget. Leif Nilsen var jo en tryllekunstner med nevene, og med hjelp fra andre begynte han å støpe kajakker. Om litt stod det 21 flotte og fjonge kajakker klare, og da var det bare å sjøsette dem og begynne å padle, avsluttet Inge Jarl til trampeklapp fra tilhørerne.

Foto: Erlend Alexander Hanssen Borge

Flekkerøy Rundt

Leni Nilsen ble også med i det første styret. Sammen med Kristian Aanensen.

Hun er også æresmedlem.

– Det har vært en opplevelse som jeg ikke ville vært foruten. Vi har vært en sammensveiset flott gjeng, og det varmer å se at klubben er blitt så stor, sa Leni til «4625» når vi traff henne like før gjestene gikk løs på rekene og alt tilbehør.

Da stod hun nede i enden av den store parkeringsplassen på Geiterøya, sammen med de øvrige gjestene. Der har klubben plassert en container som inneholder kajakker, og det er herfra treningene vil foregå fremover.

Leni forteller videre:

– Vi arrangerte jo helt lokale konkurranser innad i klubben. De første fra Kjære brygge. Etter hvert ble Alsviga klubbens ståsted. Arrangementet «Flekkerøya Rundt» ble jo en skikkelig slager. Det kom padlere fra flere steder i landsdelen, og det varmet oss som arrangør, sa Leni, som videre fortalte om de mange turene som de tok medlemmene med seg på rundt om. Da gjerne i andre sammenhenger enn bare padling. Ikke minst om de årene mange barn var med.

– Vi hadde elever fra barneskolen med tidligere, avsluttet Leni til samme applausen som padle-vennen Inge Jarl høstet.

Her er styret i Flekkerøy Padleklubb samlet ved containeren på Geiterøya hvor de samles til trening. Fra venstre Anne Grete Reinertsen, Rita Andersen, Andreas Johnsen, Eva Rødli og leder John Arne Reinertsen.

Familier

Anne Grete Reinertsen sitter i dagens styre, og forteller følgende:

– Det Leni fortalte varmt om med hensyn til skoleelever, er noe vi må se på fremover.  Den tråden ønsker vi å ta opp igjen. Hos oss koster ett familiemedlemskap kroner 400 per år. Da er lån av kajakker inkludert. For en voksen koster det kroner 250. Vi er en allsidig klubb som legger alt til rette for våre medlemmer, og vi får mange fine tilbakemeldinger. Bare det å få trene i farvannet rundt øya, er jo en opplevelse i seg selv, sier Anne Grete og smiler.

Foto: Erlend Alexander Hanssen Borge

En gang i uken

John Arne Reinertsen er klubbens leder. Han forteller:

– Vi trener ei gang i uka fra midten av april, og frem til høstferien. Vi har medlemmer fra sjette trinn på barneskolen, og opp til de som har passert de 80. Men, som det blir sagt i kveld. Vi ønsker å knytte til oss flere unge padlere, sier John Arne som trives godt i rollen som leder for 25-årsjubilanten.

– Absolutt. Dette er givende. I kveld koser jeg meg veldig i ett trivelig klubbmiljø, og ikke minst på en flott jubileums-kveld.

Foto: Erlend Alexander Hanssen Borge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.