Tekst Arild Hansen

– Nå er det bare å glede seg til lørdag klokken 11.00. Da åpner vi dørene til Flekkerøyhallen, og inne i øyas storstue er det lopper så langt øye kan se.

Foto Innsendt

Kafédrift

Anne Rui Lindevik er leder av Flekkerøy skolekorps, og hun gir seg ikke der:

– I tillegg til alle loppene, er vi jo veldig kjente for kafédriften vår. Vi serverer god kaffe med kaker i nær sagt alle farger og varianter. Og ikke å forglemme de gode rekesmørbrødene som flere av øyas blide jenter steller i stand. De blir fort revet bort, sier Anne, som sammen med korpsets musikanter, samt foreldre og andre frivillige gleder seg veldig.

– Vi er vel totalt 70 personer som skal være i sving fra fredag klokken 17.00 da folk kan levere lopper i hallen, og frem til vi avslutter det hele utpå lørdag ettermiddag, sier Anne og legger til:

– Vi venter ett stort innrykk av folk som skal levere lopper fredag ettermiddag. Vi henter jo også hvis det er nødvendig.  

Foto Innsendt

27 musikanter

I slutten av 2021 slet skolekorpset noe veldig. Kun 4 – fire musikanter var bokført som medlemmer, og ledelsen hadde sin fulle hyre med å få stablet korpset på beina. En iherdig og dyktig dugnads-ledelse fikk sydd det hele sammen, og i dag teller korpset 27 medlemmer. Den tradisjonelle mai-kalenderen, samt lørdagens loppemarked er korpsets bærebjelke, og samlet gir dette en inntekt på rundt 250.000 kroner.

Foto Innsendt

– Dette er verdifulle kroner for oss. For det koster å drifte ett musikkorps. Hver musikant har sin egen faglige musikklærer før samspillet starter, sier Anne som også er veldig glad for korpsets fremgang.

– Dette varmer ett hvert hjerte. Vi som jobber med dette syntes det er veldig gøy å se fremgang. Og til lørdag blir det prikken over i’en for oss. Loppemarkedet er ett av høydepunktene våre. Selvfølgelig sammen  med 17. mai. Så husk; lørdag klokken 11.00 åpner dørene, og klokken 12.00 er det auksjon. Det må du få med deg, avsluttet Anne Rui Lindevik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.