Skoleprosjektet i Gambia, sammen med lokale naturentusiaster, lanserer nå et turarrangement på Flekkerøy tilgjengelig fra lørdag 22. juni. Et øymysterium står i fokus, men på turen vil man også kunne lære litt om den flotte naturen vår. 

Eventyret handler om en magisk verden ved siden av vår egen, hvor dyrene har blitt syke og ingen skjønner hvorfor. Ved hjelp av et kart og litt interaksjon på en smartmobil kan familier og grupper løse mysteriet sammen gjennom å bli bedre kjent med naturen. Man må følge en rute i skogen og samtidig hjelpe uglen Ulrik, hovedkarakteren i dette eventyroppdraget. Ved hjelp av ingredienser deltagerne finner, lages en magisk styrkedrikk for å hjelpe dyrene. 

Aud Helene Rosenvinge, naturviter og øyboer, har stått for det naturfaglige innholdet. Hun tror mange vil kunne få litt mer kunnskap om naturen og forhåpentligvis føle et større ansvar for å ta vare på den. 

-Vi har jo hatt flere turer tidligere sammen med Flekkerøy Vel og Geitodden, som vi har fått gode tilbakemeldinger på. Denne gangen gjør vi det litt annerledes ved at vi organiserer turen som et eventyr, forteller Fredrik Elvatun, som står for utviklingen av den digitale løsningen. -Vi håper kombinasjonen av natur og digitalt innhold kan engasjere enda flere til å bruke og lære mer om de fantastiske omgivelsene vi har på Flekkerøy. 

Elisa Levinsen Arild er sammen med sin familie involvert i et skoleprosjekt i Gambia. Hun forteller at pengene som kommer inn i forbindelse med denne turen går direkte til skoleprosjektet. Formålet her er bygging og drift av skole i et fattig område i Gambia, i tillegg til etablering av grunnvannsbrønn og parsellhager for skolen og landsbyens familier. 

Ved å donere 150 kr eller mer ved KIWI Flekkerøy eller Geitodden kafe, mottar man et fysisk kart og tilgang til mobilinnholdet. Når man klarer oppdraget kan deltakerne vinne håndlagde premier fra Gambia, som bongotrommer og lykkearmbånd. Turens start er ved idrettsplassen på Davidsmyr og turen tar ca. 2 timer inkludert rast.  

Fredrik Elvatun

Se reklamevideo under:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.