Onsdag ble det flagget for den siste skoledagen for 10. trinn ved Lindebøskauen ungdomskole.

Tekst og foto Arild Hansen

Onsdag ble flagget heist til topps inne på Ungdomskolen i Lindebøskauen. 10 års skolegang er over. Det  ble bønnhørlig feiret inne i øyas storstue, med masse taler, ros, sang og like mye applaus.

Faksimile fra Flekkerøyposten

– Veldig fort

I dag presenterer «4625» også ett litt gøyalt bildet, som er hentet fra Flekkerøyposten. Det er tatt i den store trappa oppe ved barneskolen i Myra. Den gang veldig mange av dagens elever i 10. trinn, møtte opp til sin aller første skoledag i august 2014.

Tea Elise Engedal og Magnus Grundetjern syntes de ti skoleårene har gått fort. Nå skal hun videre på studie på KKG, mens han skal inn på idrettsfag/fotball på samme skole.

– Disse 10 årene har i grunnen gått veldig fort. Vi var jo ett sammensveiset kull som gikk fra barneskolen og over til Ungdomskolen, så det gikk veldig greit den gang, sier elevene Tea Elise Engedal og Magnus Grundetjern.

Ute på gårdsplassen var det rom for både latter, smil og noen tårer. Det ble ett aldri så lite farvel til hver enkel elev, selv om noen av dem sikkert vil treffer hverandre igjen når skoleklokkene ringer inn igjen i august på de respektive videregående skolene rundt om.

Inger Margrethe Haanes t.v. er kontaktlærer for 10 A, David Jones er kontaktlærer , Elisabeth Isdahl kontaktlærer er for 10 B, og Christoffer Miranda er trinnleder for 10. C.

– Flotte elever

– De tre kontaktlærerne Elisabeth Isdahl, Inger Margrethe Haanes og Christoffer Miranda snakket godt og varmt om alle elevene de har hatt siden de kom fra barneskolen for tre år siden.

– «Det har vært en sann fornøyelse å hatt dere som elever. Lykke til videre på reisen, og i livene deres» var de tre lærernes visdomsord til alle elevene, og ikke minst til ei stor samling av foreldre.

Inspektør Hanne Nuland Valen r.v. og rektor Marianne Jonassen.

– Vi vil også takke alle elevene for tre veldig flotte år. År som har gitt oss masse glede. Og vi vil også takke alle foreldre for ett godt samarbeid. Det har vært viktig for oss, sa Hanne Nuland Valen og rektor Marianne Jonassen.

Her er en del av jentene i 10. trinn samlet.

Fikk ros

Men, det var ikke bare elevene som fikk ros denne flotte onsdagskvelden. De igjen, hadde nemlig masse krydder å by på i sine taler. De tre nevnte kontaktlærerne, samt trinn-lederen ble rost opp i skyene av de seks ungdommene, to fra hvert trinn, som gikk frem på talerstolen.

– Vi har lært så mye, vi har hatt det så flott sammen, og vi vil komme til å savne dere, var den klare tale til lærer-korpset.

Her er de fleste av guttene som nå avslutter skolegangen på øya.

Kvelden ebbet ut med allsang fra samtlige elever, og med den musikalske læreren David Jones som dirigent.

Alle elevene avsluttet med en felles sang.

One thought on “10 års skolegang – tiden har flydd…”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.