Lørdag klokken 12.00 arrangerer Flekkerøy Kunst og Kulturlag «Vårmarked» på Høyfjellet. Fra venstre Bjørg Sørli, Kari Skage og Vera Rønjum.

Tekst og foto: Arild Hansen

– Flekkerøy Kunst og Kulturlag ble stiftet i 2004. Året etter arrangerte vi «Øyas Årlige» og siden har det gått slag i slag, sier Vera Rønjum, Kari Skage og Bjørg Sørli til «4625».

Mye folk

Torsdag rundt middagstider treffer vi de tre blide jentene i kafeen på Høyfjellet. Lørdag klokken 12.00 åpner de opp for den tredje utgaven av «Vårmarkedet».

Dette bilder er tatt under «vårmarked» på Høyfjellet i fjor. Foto: Kari Skage

– Men da skal alt foregå utendørs. Vi setter opp telt på hver side, så det blir ei flott teltgate spekket av planter og malerier. Samt en kafé hvor gjestene kan få kjøpt vafler og kaffe, sier Vera, Kari og Bjørg.

Arrangementene til det vesle Kulturlaget fra øya, er viden kjent også innover. Det har de tidligere besøkstallene gitt ett klart svar på.

– Vi har vært fornøyde med alle de gangene vi har stelt i stand noe. Så nå håper vi på masse folk i de fem timene vi holder åpent til lørdag, sier de tre jentene og smiler.

– De har jo meldt greit vær, og mindre vind.

I juli

Alle plantene som gjestene ønsker å ta med seg hjem etter lørdagens besøk, er dyrket opp i utstillernes egne drivhus eller hager.

Det handler om blant annet stauder, sommerblomster, tomat, agurk, paprika, og squash-planter, samt pyntegress.

I tillegg byr utstillingen på masse flotte malerier.

– I år har vi bestemt at vi også vil åpne opp for å ha åpent hver helg i hele juli. Fra fredag og til og med søndag. Det blir spennende. Men, nå skal det først og fremst handle om kommende lørdag. Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Vi har masse å by på, sier de tre jentene som har vært med i Kunst og Kulturlaget fra dag ‘en.

Dette bildet er tatt på vårmarkedet i fjor. Foto: Kari Skage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.