På de mange golf-turene til Danmark, har det hendt at enkelte fedre har tatt med sønnen sin på tur. - Men ikke så mange som denne helgen. Ti fedre hadde med seg totalt elleve sønner, og det var kjempegøy, sier Leif. Foran fra venstre: Paul Akselsen, Tom Martinsen, Mattias Tønnesen, Erik Ravn Pedersen, Lasse Sigurdsen, Pelle Sigurdsen, Markus Martinsen, Jens Elefsen, Thomas Plaszko, Sondre Børrestad Bak fra venstre: Helge Akselsen, Stein Martinsen, Robert Tønnesen, Leif Pedersen, Ivar Sigurdsen, Gunnar Martinsen, Bjarne Elefsen, Vidar Plaszko, Ikke tilstede: Jarle Børrestad (måtte reise hjem pga sykdom og spilte bare torsdag).

Tekst Arild Hansen

– Vi har vært på årlige golf-turer til forskjellige steder rundt om i Danmark siden slutten av 1990-tallet. I år var vi 36 golfere, og vi hadde på ny ei fantastisk helg, sier Leif Pedersen på telefonen til «4625» like før fergen drar fra Hirtshals søndag kveld.

Reiste torsdag

De glade golferne, brorparten fra øya, dro fra Kristiansand torsdag morgen.

– I alle år har vi reist over i mai måned. Det er en fin tid i Danmark med mange flotte baner, sier Leif videre, og forteller at det var han og Vidar Plaszko som satt i «bestyrelsen», som det så flott heter i pannekakelandet.

«Bestyrelsen» dvs reiselederne Leif Pedersen og Vidar Plaszko. Foto Leif Pedersen

– Vi var reiseledere, og det var vi to som fordelte de respektive golf-gruppene som hver besto av fire spillere. Og vi forsøkte av beste evne å legge det opp slik at flest mulig fikk forsøke seg i samme gruppe, sier Leif.

Da de ankom golf-landet, gikk turen rett til Randers Golfklubb. Der ble det spilt 18 hull, før de dro til Lübker Golf, hvor de hadde booket for hele helgen.

– Et fantastisk sted som ligger nær Djurs Sommerland på Grenå. Vi storkoste oss hele helgen, sier Leif Pedersen.

36 hull

Fredag morgen var det på an igjen. Det ble slått golfballer i 2×18 hull i ett sett fra klokken 08.30 og frem til 20.30, bare uavbrutt av et lunch-måltid. Det samme skjedde også lørdag, før det var klart for bankett og selvfølgelig premieutdeling.

– Vi hadde selvfølgelig med oss vandrepokalen som fra før av inneholdt mange forskjellige navn. Og i år var det Markus Martinsen fra Flekkerøy som kunne heve pokalen. Så nå skal han få inngravert navnet sitt blant fra før av mange gode golfere, sier Leif Pedersen, og humrer glad i telefonen fra Hirtshals.

Vinner Markus Martinsen til venstre. Fjorårets vinner John Magne Salvesen til høyre. Foto Leif Pedersen

Hole-in-one

Det er vel et must for enhver golfspiller å få slå ett hole-in-one-slag. Det vil si å slå den lille hvite ballen direkte opp i koppen i ett og samme slag. Fra før av er øyguttene Ivar Sigurdsen, Gunnar Martinsen, Martin Thomassen, Helge Akselsen og Robert Tønnessen med i denne eksklusive klubben.

Foran fra venstre: Ivar Sigurdsen, Robert Tønnesen, Vidar Johansen, Kenneth Byklum Bak fra venstre: Gunnar Martinsen, Thomas Plaszko, Martin Thomassen, Helge Akselsen Foto Leif Pedersen

Leif forteller:

– Å jommen skjedde det ikke igjen. Vidar Johansen fra øya jublet hemningsløst etter ett rundt 100 meters langt slag. Imponerende, og veldig, veldig gøy.

Vidar smiler bredt etter Hole-in-one. Foto Leif Pedersen

Et team

– Vi kaller oss for Flekkerøy Golf-team. Vi har ikke noe medlemskap, men vi har en egen side på Facebook hvor vi er over 70 «følgere», og her er også folk innenfra med. De aller fleste av dem har også deltatt i disse populære golf-turene siden vi startet opp for alle disse årene siden, avslutter Leif Pedersen.

Under litt bonus bilder fra turen. Foto Leif Pedersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.