Jan Kjell Jakobsen t.v. og Sigurd Jarl Vestberg styrer de to sjørøver-skutene ute på Grashavet med stødig hånd.

Tekst og foto Arild Hansen

– Jeg går inn i min sekstende sesong som kaptein på sjørøver-skutene på Grashavet i Dyreparken, sier Sigurd Jarl Vestberg (78). – Og jeg i min tolvte, kontrer Jan Kjell Jakobsen (77).

Folk koste seg med underholdningen i Kaptein Sabeltanns verden.

Hele pinsen

«4625» treffer begge de to tidligere fiskerne fra Flekkerøy ute i Dyreparken 2. pinsedag. Sigurd Jarl er først på pletten, eller brygga om du vil inne i «Kaptein Sabeltanns Verden», der «Den Sorte Dame» har sin faste plass. Vi treffer den blide øy-gutten borte i Abrahavn, og går ombord i skuta klokken 08.00. Der venter en haug av nysgjerrige barn og voksne på den sagnomsuste sjørøverskuta. Folk som har booket plass og som har bodd i den flotte og koselige «sjørøverbyen» i hele pinsen.

– Det har vært masse gjester, så skuta blir garantert full av folk utover dagen, sier Sigurd Jarl mens han manøvrerer den flotte skuta ut av Abrahavn.

Det ble ett lite sjøslag og litt smell når de to skutene tørnet sammen midt på Grashavet. Oppe til venstre står Jan Kjell og styrer Grevinnen.

Sjøslag

Presis klokken 10.00 starter Jan Kjell opp «Grevinnen». På brygga er det kø. For mange av gjestene er møtet med sjørøver-skutene og Grashavet kanskje noe helt nytt.

– Vi gleder oss veldig, kunne vi høre bli ropt av barna i køen. Visst hadde de grunn til å glede seg, spesielt rundt lunsjtider. Da styrte Sigurd Jarl og Jan Kjell skutene mot hverandre med stø kurs. Gode gamle Sabeltann-melodier ljomet utover Grashavet og det ble en aldri så liten «krig» der ute på vannet. Kanonene smalt, og gjestene sang de kjente tekstene i kor, klappet og jublet veldig over denne gøyale opplevelsen.

I tillegg arrangeres det skattejakter fra skutene som er veldig populært for de yngste om bord.

Skuespillerne Pelle i gul drakt, Isak og Langemann underholder ombord mens «Dama» ligger inne i Abrahavn.

På torskefisket

På midten av 1990-tallet var de to sporty guttene på fiske sammen.

– Vi var i Østersjøen på torskefiske den gang.  Ellers har vi vært på andre båter og fisket hver for oss, sier Sigurd Jarl etter endt dag på Grashavet.

– Jeg skal ikke kjøre så mye på dagtid utover i sommer. Jeg har pleid å kjøre under kvelds-forestillingene, så  det får holde med det, sier Sigurd Jarl og smiler godt.

– Dette må vel være drømmejobben. Kan det bli bedre?

– Vi koser oss. Både jeg og Jan Kjell er jo vant til å jobbe til sjøs. Så sånn sett er det jo midt i blinken, sier Sigurd Jarl Vestberg.

Jan Kjell og dekksgutten på Grevinnen.

– Få nå med at både jeg og Jan Kjell stortrives sammen med de flotte skuespillerne og det øvrige mannskapet (karakterene). Det handler om trivsel.

– Å du kan vel alle Sabeltann-sangene på rams etter alle disse årene ombord?

– Joda, de har satt seg godt de, avslutter Sigurd Jarl Vestberg.

Sigurd Jarl styrer «Dama» med stødig hånd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.