Tekst Arild Hansen

Foto Ole Kenneth Thomassen

– Om jeg er stolt og glad? Vær du sikker. Jeg hadde som mål å komme inn under åtte timer, og så viser klokka 7.22.29, jubler Paul Richardsen i telefonen til «4625» fra målområdet på Hovden.

På «Finn. no»

Paul ler, og spøker:
– Nå æ kroppen så ødelagt at jeg legger den ut på «Finn.no». Helt gratis, for det er vel knapt noen som orker å hente den, skrattler Mæbingen, som satte seg på sykkelsetet klokken 05.55 i morges, sammen med over 800 andre syklister i det tradisjonsrike Color Line Tour.


Sykkelrittet startet nede ved Hampa på fergeleiet. Målet var 210 kilometer opp til Hovden,

Fra venstre bak: Frank W. Strand, Arild Thomassen, Trond Richardsen, Martin Mølsæter, Tom Anders Skaiå. Fra venstre forran: Peder Mølsæter, Bjørn Skjekkeland, Paul Richardsen og Lars Solheim.

Setesdalens tak.


To ganger tidligere har han forsøkt seg på denne strekningen. Den første bare litt for gøy, og ingen så vel på klokka. Gang nummer to kom han i mål på 7.59.37 sammen med kolleger fra jobben i banken.
– Kommer jeg under åtte timer lørdag, skal jeg være glad og fornøyd, sa Paul til «4625» tidligere i uken.

Paul Richardsen ved første matsopp.

– Ikke uten hjelp

Paul syklet i ei særgruppe sammen med ni syklister fra Flekkerøy Cykleklubb, og seks fra Søgne Cykleklubb.
– Dette var beintøft. Opp de verste kleivene måtte jeg ha «skuhjelp». Uten gjengen i følget, hadde jeg aldri kommet meg opp til Hovden. I hvert fall ikke på 7.22.29. Kanskje ikke i det hele tatt.

Gutta på laget gjorde en kjempejobb, kort og greit. For å si det i klar tekst: Jeg var trøttest av alle, selv om jeg dro minst, sier Paul, og ler så kroppen rister, sikkert like mye som da han passerte mållinjen i Hovden sentrum.

Søgne Cykelklubb og Flekkerøy Cykleklubb etter målgang

Sol og regn

På enkelte steder var det omkjøringer og nedsatt hastigheter for bilister som befant seg langs riksvei 9 denne lørdag morgenen og i timene utover dagen. 


– Det gikk veldig greit. Vi hadde lite vind, og veksel mellom sol og regn, sier Paul, stolt over og komme seg opp alle disse milene gjennom Setesdal. Ei strekning som selv mange bilister syntes er drøyt.
– Men, nå må jeg løpe. Det er klart for lagbildet, avslutter Paul Richardsen.
Løpe!!! han gikk nok sikkert bare bort for fotografering.

500 meter igjen og målgang i sikte.

Under 7 timer før 70

Paul er med i et prosjekt i regi av Flekkerøy Cykleklubb. For noen år tilbake i tid satte han seg som mål å løpe Fløymila på under 60. minutter før han fylte de 60. Det falt i fisk.
Nå har han satt seg som mål å sykle under syv timer til Hovden før han fyller 70 år. Det er først i 2031. Med dagens tempo på sykkelen opp Setesdalen, skal du ikke se bort fra at det skjer lenge før dette jubileet.

Paul Richardsen har allerede begynt planleggingen til Hovden i 2025!

Imponert

– Jeg er veldig stolt over gjengen som syklet til Hovden i dag. Paul har virkelig imponert med stå-på-vilje. Etter smilet til Paul å dømme så har vi mye gøy i vente i tiden fremover, sier lederen i Flekkerøy Cykleklubb Ole Kenneth Thomassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.