Eva og Eivind Bakke fikk Øygospelprisen for lang og tro tjeneste innen kristenlivet på Flekkerøy.

Tekst og foto Arild Hansen

– Veldig gøy dette, sa Eva og Eivind Bakke etter at de hadde fått tildelt Øygospelprisen under avslutningen på det fire dager lange arrangementet i Flekkerøyhallen.

I mange år

Det koselige ekteparet har lagt ned et utrettelig arbeid innen det kristne miljø her ute på øya i mange, mange år.
– Helt fortjent. Dette var gøy, var kommentarene «4625» fikk med seg underveis, både inne i og utenfor øyas storstue.
Øygospel starte sin vante tro opp torsdag.

Mange hundre gjester hadde møtt opp til søndagens gudstjeneste

Ungdommen strømmet til hallen i Lindebøskauen. Joda, det fantes også et litt voksent publikum. Men, det er de som fikk konfirmasjons-gavene for ikke så ufattelig mange år siden, som dominerte under konsertene. Under gudstjenesten søndag derimot, kom det både stort og smått. Dette er for hele familien. Mens de voksne får sitt påfyll inne i hallen, ble de minste fordelt til en hyggestund i skolens aula, samt i Fløys klubbrom.

Øygospel-general Lasse Pettersen kan puste lettet ut etter ett nytt fantastisk arrangement.

Lasse Pettersen er ny Øygospelgeneral. Vi traff ham like i etterkant. Han smilte – med god grunn. For les bare:

Torsdag hadde vi besøk av 1000 gjester – fordelt på møtet og konserten.

Fredag kom det over 2000, og lørdag var det totalt 2.500. Så avsluttet vi i dag med rundt 800 gjester til gudstjenesten, sier Lasse Pettersen.

Her er Øygospels lovsang-team samlet. Foran fra venstre Julie Margrethe Kristensen, Lea Amalie Voie, Leona Sofie Eidem, Martine Nilsen og Merete Høyåsen Liane. Bak Magne Liane, Bendik Braseth, Christian Steinbråten, Dag Ove Valsgaard, Audun Flaa Nilsen, Kristine Kristoffersen, Tobias Valldal Høssung og Kristian Vik.

Fiskesuppe

Og like tradisjonsrikt som at Øygospel runder av det hele med gudstjeneste, er den gode fiskesuppa fra en kjent øygutt som driver sitt virke inne på Fiskebrygga i byen.

Tross i at den hvite suppa er fri for bein, fikk den i hvert fall noen å gå på etter at den første porsjonen av i alt 60 liter ble servert. Dette, sammen med en haug av noen veldig lange baguetter, samt noen få hamburgere, var det mange som forlot hallen gode og mette og med et smil om munnen.

Det fire dager lange arrangementet blir tradisjonen tro avsluttet med fiskesuppe. 60 liter føk ut til glade gjester.

Rigging

Da alle gjestene hadde fått med seg det aller siste Øygospel hadde å by på i 2024, var det ikke slutt for den iherdige dugnadsgjengen. Rundt 250 personer har vært i sving, og det blir lagt ned rundt 3000 timer.  Helt utrolig, og for en fantastisk stab.
Øygospel må vel være en av ganske få, om kanskje ingen konserter her i vårt langstrakte land som ikke tar inngangspenger. Sett bort fra mat og drikke, er det gratis.
– Nå har vel dette gått med noe underskudd i de siste årene. Jeg vet ikke hvordan det går i år. Vi har ikke talt opp ennå. Vi får vente og se, sier Lasse Pettersen før nedriggingen starter opp.

Den utendørs kafeen ble fylt opp etter gudstjenesten søndag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.