Det var god stemning på fjorårets arrangement. Foto: Fredrik Flateland Mittet

Tekst og foto: Arild Hansen

Fra onsdag ettermiddag og frem til mandag byttes alt som ellers handler om gymtimer og ballspill i Flekkerøyhallen, om til ett nytt Øygospel som i år igjen blir krydret av sang og musikk, gudstjenester og det som ellers måtte hører til denne lang-weekenden som starter allerede torsdag.

Stor dugnad

– Vi er vel rundt 250 personer som har lagt, og som ikke minst kommer til å legge ned en fantastisk dugnadsinnsats i de kommende dagene. Det blir kort og greit å stå på nesten «døgnet rundt», sier Lasse Pettersen til 4625.

Han er ny Øygospel-general, og gleder seg veldig.

Da vi traff ham og enkelte i dugnads-gjengen utenfor Flekkerøyhallen tirsdag ettermiddag, var de nettopp ankommet øya etter å ha vært i Stavanger for å hente diverse utstyr.

Lasse Pettersen er ny Øygospel-general. Bildet tatt utenfor Flekkerøyhallen tirsdag kveld. Foto: Arild Hansen

– Vi har vært borte med varebil og tilhenger for å hente diverse utstyr. Så nå blir det å sette opp diverse telt utenfor hallen, og så går det slag i slag med rigging. Klokka blir nok over midnatt mot onsdag før vi gir oss. Så blir det full fart utover hele onsdagen og videre torsdag, før dørene åpner for gjestene på kveldstid, sier Lasse, før han haster av gårde.

Jonas Pettersen t.v., Hjalmar Sørensen og Njål Pettersen er i ferd med å losse varebilen for utstyr som er hentet i Stavanger. Foto: Arild Hansen

Han har vært med som dugnadsarbeider tidligere, og vet hva som venter. Det blir mye å henge fingrene i i timene og dagene som følger.

Over 10.000

Øygospel, som den gang het «Flekkerøygospel», startet opp i kirken så langt tilbake som til 1984. Hundrevis av ungdommer strømmet til gjennom disse helgene, og det ble noen uforglemmelige år videre. Helt frem til 1996. Gospelen tok så pause noen år, og startet ikke opp igjen før i 2002. Det ble på nytt i kirken, før den rett og slett ble for liten. Så populært var dette. I 2009 ble arrangementet flyttet til den da fire år gamle Flekkerøyhallen. Siden har Øygospel tatt i mot tusenvis av ungdommer, ja, mange voksne og litt eldre har også satt sitt preg på disse helgene i slutten av mai måned.

«4625» har snakket med Magne A. Tønnessen. Han har vært både «General» og dugnadsarbeider i 10-15 år.

– Det var godt over 10.000 gjester her ute i 2019, året før pandemien slo til. Det var et enormt trykk. Men, bevares. Vi hadde jo besøk av tusener også før dette. Det er ett veldig populært arrangement, og det står respekt av den enorme dugnadsinnsats, sier Magne Tønnessen.

Bilde fra en av konsertene fra fjoråret. Foto: Fredrik Flateland Mittet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.