Her er lasagneformene gjort klare for kvelden. Foto: Margrethe Røed.

Tekst og foto: Arild Hansen

– Her skal det lages 200 porsjoner med lasagne som skal serveres under årets Øygospel. Jeg får god hjelp av begge foreldrene mine, samt et par av jentene som er ledere her på Skjærgårdsheimen, sier Jørgen Røed til «4625» onsdag ettermiddag.

Elektriker

I det daglige er 24-åringer elektriker, men på fritiden elsker han å stelle med mat. Bare hør:

– Jørgen er genuin opptatt av matlaging, og så er han veldig flink, skryter kameraten Jonas Pettersen som er catering-ansvarlig under helgens store arrangement i Flekkerøyhallen.

– Jørgen har vært veldig glad i å lage mat i mange år. Også i større sammenheng. Han laget blant annet all maten til sitt eget bryllup i 2022, sier mammaen Margrethe som har den samme lidenskapen innen matlaging som sønnen.

Hun er nemlig førsteamanuensis innen mat og helse ved UiA. Tidligere var hun lærer innen samme fag ved begge skolene her ute på øya, og mange barn og ungdommer kan nok i dag takke nettopp henne for det de har lært ved kjøkkenbenken.

Jørgen t.v., fikk hjelp til å lage lasagnen av mamma Margrethe og Andreas Røed.

Onsdag ettermiddag var hun og mannen Andreas på plass på det store kjøkkenet på Skjærgårdsheimen.

– Det er godt å få hjelp. Her skal kjøttdeigen knas og stekes, og her skal det kuttes grønnsaker, sier Jørgen som ene og alene har stått for all innkjøp av ingrediensene som hører til.

Mye mat

– I ettermiddag kommer de første kjøle-konteinerne med mat og drikke, sier Jonas Pettersen, og smiler.

Han har nok å henge fingrene i. Og får god hjelp av et knippe av de mange dugnads-arbeiderne som har meldt sin ankomst til hallen ute i Lindebøskauen.

Jonas Pettersen er ansvarlig for cateringen under årets Øygospel. Her viser han frem et par pakker med baguetter og hamburgere.

– Du kan notere følgene:

200 kilo lasagne

100 kilo hamburgere

80 liter fiskesuppe til Gudstjenesten søndag

500 grillpølser

3000 brusbokser

200 liter kaffe, samt masser av kakesorter som veldig mange foreldre til dugnadsgjengen har laget. Vi snakker om mye mat som skal fordøyes i løpet av disse fire dagene, sier Jonas når vi treffer han inne i hallen blant alle kameratene.

Her tar et lite knippe dugnadsarbeidere en liten pust under riggingen. Fra venstre Magne Liane, Øygospel-general Lasse Pettersen, Martin Sørensen, Arne Andås og Osmund Rønjum.

De holdt på med riggingen. Sent torsdag ettermiddag skal alt være klappet og klart for å ta i mot de aller første gjestene til årets Øygospel.

Flekkerøyhallen ble utover onsdag ettermiddag fylt opp med diverse utstyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.