Her er 17. mai-komiteen nylig samlet i amfiet ved idrettsanlegget. Fra venstre sees leder Trond Richardsen videre Knut Øyvind Gjøtterud, Nadia Sværd og Bente Jensen. Lena Berge Abrahamsen var ikke til stedet da bildet ble tatt.

Tekst og foto Arild Hansen

17. mai-feiringen rundt om i vårt langstrakte land nærmer seg med stormskritt. Så også her ute på idylliske Flekkerøy. Årets 17. mai-komite er krystallklare i sin tale: – Vi har full kontroll.

Fint vær

– Joda, vi gleder oss veldig, sier Trond Richardsen som er leder av komiteen.

Han smiler, og forteller videre:

– Langtids-værmeldingen er på vår side. Da er jo mye av dagen allerede reddet. Så får vi i komiteene stå for den påfølgende festen, sammen med resten av befolkningen her ute på øya, sier Trond til «4625» noen få dager før flagget går til topps oppe på kirkebakken presis klokken 08.00 på selveste dagen.

-En time og ti minutter senere marsjerer Flekkerøy skolekorps fra Kjære, mens Veterankorpset starter sin marsj fra Skjærgårdsheimen. Da de møtes nede ved rundkjøringen har nok «heile øya» allerede samlet seg for å ta dem i mot og gitt dem en velfortjent hyllest.

Karin Bjørndal t.v. og Mette Lilleeng Pettersen har ledet programkomiteen.

Syv grupper

Tradisjonen tro er det foreldregruppa til elevene ved 7. trinn på barneskolen som står bak hele arrangementet denne festdagen. Det meste foregår ute ved, og inne i Flekkerøyhallen.

– Vi startet opp planleggingen i september. Syv grupper ble delt inn, og de mange foreldrene har gjort en kjempefin jobb, så alt skal ligge godt til rette for en flott dag her ute på øya, sier en blid Trond Richardsen, og avslutter med følgende:

– Arrangementet avsluttes i 14-tiden. Da har vi holdt det gående i ett strekk siden morgenkvisten, og så kan folk få litt fritid utover ettermiddagen. Noen drar kanskje innover for å få med seg Borgertoget i byen. Så det er jo mye flott og artig å fylle dagen med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.