Onsdag var det både frigjøringsdagen og veterandagen. Det ble markert med kransenedleggelse ved minnesteinen på toppen av kirkebakken på Flekkerøy. Fra venstre Hugo Thoresen (NVIO), Ingunn Søbakk (Tveit Union), Jostein Bergland (Unfil), Gerhard Johnson, skoleelev ved Lindebøskauen ungdomsskole Marion Johansen og Gerhard Johnson (Unprofor)

Tekst og foto Arild Hansen

– Dette skjer på dagen i dag, 8. mai, både i og rundt sentrum av Kristiansand. Frigjøringsdagen, samt veterandagen må markeres. Vi må hedre og minnes de som gjorde en heroisk innsats under krigen, De som aldri kom hjem til sine igjen, sa veteran Jostein Bergland til «4625» når kransenedleggelsen var over på toppen av kirkebakken på Flekkerøy.

8. mai har brent seg inn i mange nordmenns hjerter.

Ellen Seglem t.h. hadde med seg datteren Gina Therese og barnebarnet Theodor for å minnes Per G. N. Seglem som døde i 1968 etter senskader fra krigen.

Ble syk

– Pappa kom jo hjem etter krigens slutt, men han var blitt syk. Alvorlig syk. Det ble mye sykehus, blant annet oppe ved Landeskogen i Bygland kommune. Han slet veldig helt til han gikk bort i 1968, sa datteren Ellen når minnemarkeringen var over.

Hun hadde med seg datteren Gina Therese og barnebarnet Theodor.

Skoleelev Marion Johansen la ned krans og talte under markeringen.

Tilstedet var også skoleelev Marion Johansen fra Lindebøskauen ungdomsskole. Hun fikk det ærefulle oppdraget med å legge ned kransen.

Ellers var øy-boer og veteranen Hugo Thoresen samt Gerhard Johnson til stedet. Etter talen spilte Ingunn Søbakk fra Tveit Union musikkorps «Bønnesignal» til ære for de falne, og for en liten ansamling publikummere som hadde møtt frem.

Det var møtt oppe et lite knippe med folk da kransen ble lagt ned ved minnesteinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.