La Humla Suse inviterer alle på Flekkerøy til å være med på Den Ville Pollinatortellingen søndag 19. mai klokken 11.00 ved Risleviga.

Den ville pollinatortellingen er en folkeforskningsdugnad hvor alle inviteres med til å sette prikker på Artskartet.

Det har de siste årene vært et stort fokus på å skape grønne korridorer for biologisk mangfold ved å gjøre hagene våre villere, og gjennom å skape grønne korridorer i byer og tettsteder for insekter og annen fauna. Men artsmangfoldet trenger først og fremst de virkelige gode, naturlige leveområdene, og for å treffe med tiltak må vi vite hvor disse er. For tap av leveområder er den viktigste grunnen til at pollinatorene våre forsvinner. Hele 31 %av våre ville bier er på rødlisten og 17% av pollinatorer generelt. Oppsynsmannen har vist oss i hvilken skremmende fart og i hvilket omfang Norge bygges ned, dette gjelder også viktige levesteder for naturens superhelter: pollinatorene!

ALLE kan bidra, man trenger ikke ha en hage eller være grunneier eller byråkrat for å bli med på folkeforskningsdugnaden.

Ved å registrere de ville bestøverne du finner i ditt nærområde bidrar du med ny informasjon til kunnskapsgrunnlaget beslutningstagerne bruker når de forvalter arealene i din kommune. Begynn enkelt, med det du allerede kan, kanskje dagpåfugløye, neslesommerfugl eller trehumle? 

Få hjelp til å lære et par nye arter hver sesong!

Folkeforskning er et effektivt redskap for å ta vare på artsmangfoldet rundt oss og som en deilig bi-effekt får du store naturopplevelser i mikroformat.

Ta med mobilkameraet ut der det blomstrer og summer og knips de seksbeinte du finner i sommer og la dem bli røde og grønne prikker på Artskart!

  • Slik hjelper du bloddråpesvermeren og humlebiller inn i saksdokumentene i kommunestyresalen.
  • Slik bistår du forskere med informasjon om artenes bevegelser og hvordan bestandene påvirkes når klimaet endres. 
  • Slik blir du et ekstra par øyne som følger med på om det kommer nye arter til landet.

Prosjektet gjennomføres for andre gang i år av den ideelle organisasjonen La Humla Suse, og er knyttet til punkt 1.5 i «Tiltaksplanen for ville pollinerende insekter 2021-2028» som går ut på å øke antall registreringer av ville pollinatorer med 20% i løpet av perioden. Prosjektet tar også mål av seg til å rekruttere til miljøet av frivillige bidragsytere til Artsobservasjoner som er omtalt som en rødlistet gruppe i seg selv. Vi vil at den norske befolkningen skal lære seg arter innenfor grupper ville, bestøvende insekter og registrere dem i prosjektet på Artsobservasjoner. 

Prosjektet «Den ville pollinatortellingen» finansieres av Miljødirektoratet.

Samarbeidspartnere: Unge Entomologer, Ås Entomologer, Sabima og Naturvernforbundet.

Prosjektet er åpent for alle og vi har lokale prosjektledere i hver landsdel som gjennomfører arrangement for nybegynnere.

Mer informasjon finnes på www.denvillepollinatortellingen.no

Mvh Charlotte Hammer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.