Hege Johanne Richardsen t.h. fikk sist søndag, i forkant grunnet reise, overrakt Flekkerøyprisen av Mette Lilleeng Pettersen og Karin Bjørndal som sitter i programkomiteen. Bildet er gitt i gave av Per Fronth

Tekst og foto Arild Hansen

Dette bildet ble tatt sist søndag klokken 19.45 borte på Mæbø.

– Vi i komiteen bestemte oss for at Flekkerøyprisen i år skulle tilfalle Hege Johanne Richardsen. Vi måtte jo i forkant forhøre oss om hun og mannen Paul skulle være på øya på selve dagen. Da han fortalte at de skulle reise bort og feire 17. mai med barn og barnebarn på Hamar, måtte vi bare hive oss rundt. Vi måtte jo overbringe henne nyheten, og få laget en liten filmsnutt så vi hadde noe å vise de mange hundre feststemte inne i Flekkerøyhallen etter toget, mye lek og moro og is-spising, sa Mette Lilleeng Pettersen både til Hege og «4625» denne søndagskvelden.

For, vi fikk være med til det nye flotte huset deres borte i Vragesløyfen.

– Så gøy

Det var Paul som åpnet. Han smilte bredt, for han visste jo.

– Hege, det æ besøk til deg, ljomet stemmen innover mot stuen.

– Heia, lød det fra lærerinnen oppe på barneskolen i Myra.

Så sprakk nyheten. Gjett om hun ble både glad og like overrasket – der, og da.

Hvorfor Hege fikk tildelt Flekkerøyprisen 2024 kan du lese om under, samt ta en titt på filmsnutten vi har fått oversendt fra programkomiteen.

Hege klar til å feire 17.mai i en «Hegekomponert festdrakt»(ref Paul) Foto Paul Richardsen

Årets vinner av Flekkerøyprisen 2024

17 mai er barnas dag! Barna våre symboliserer håp og fremtid. Barn i mange generasjoner, har gått i første klasse på Flekkerøy Skole, og i år ønsker vi å sette søkelyset på skolen og en spesiell lærer som jobber der.

Årets vinner av Flekkerøyprisen er en lærer som i 16 år har jobbet på første trinn på Flekkerøy Skole. Hun har vært trinnleder i en årrekke, og har gjennom sin tid på skolen med sitt gode vesen, blikk og kompetanse tilrettelagt for trygghet for barna våre.

Hun er opptatt av fysisk aktivitet og lek, og tar med seg den videre fra barnehagen og inn i første klasse.  Denne læreren er en trygg klippe for førsteklassingene våre, og hennes milde stemme og pedagogiske fremtoning har fått mange førsteklassinger til å finne konsentrasjon og ro i klasserommet.

Vinner av Flekkerøyprisen 2024 har jobbet som frivillig som besøksvenn og flyktningguide i Røde Kors. Hun har også viet flere år til organisasjonen dråpen i havet i Hellas. Å ta imot flyktninger som kommer båtveien viser ditt sterke engasjement for mennesker, som strekker seg langt utenfor vår lille øy.

Vi er stolte og glade for å kunne overrekke Flekkerøyprisen 2024 til Hege Richardsen.

Tusen takk for den utrolig viktige og gode jobben du gjør!

Hege tilbringer 17 mai med familie og barnebarn i Oslo, så prisen har hun allerede fått.

Gratulerer, kjære Hege!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.