Fra venstre oppe: Ove Pettersen, Abraham Pettersen, Erlend Abusdal, Daniel Salvesen, Stian Kulien, Stein Otto Sørensen, Pål Torgersen Fra vestre nede: Kristoffer Pettersen, Benjamin Andersen, Dane Matanovic, Øyvind Skjesol, Steffen Martinsen, Tor Øyvind Strøm, Michelle Grude.

Lørdag 4. mai debuterte Flekkerøy løpeklubb med stil i den historiske Holmenkollstafetten, også kalt vårens vakreste eventyr. Dermed satt klubben sitt preg på løpshistorien. Det var nærmere 72.000 deltakere fordelt på 4493 lag som stilte til start. Flekkerøy løpeklubb stilte med 15 deltakere på den 18-km lange ruten som slynger seg opp og rundt Holmenkollen, fordelt på 15 etapper.

Startnerver og forventningsfulle. Debutantene tar inn alle innrykk. Vekslingsprat og taktikk blir ivrig diskutert på indrebane. Foto; Steffen Martinsen

I strålende solskinn og med et folkehav av engasjerte løpere og tilskuere ble Holmenkollstafetten ikke bare en sportslig utfordring, men også en sosial tur fylt med fellesskap og samhold. Under ledelse av Dane og Michelle hadde klubben nøye planlagt turen for å sikre en god opplevelse for alle deltakerne.

Etter å ha fullført stafetten med stil ble banketten avholdt på den sjarmerende restauranten Campo de’ Fiori. Her ble medaljer utdelt og øyeblikkene feiret. Flekkerøy Løpeklubb oppnådde en imponerende 58. plass av totalt 4493 lag, en god prestasjon for vår første deltakelse og også over vår forventing. Etter banketten fortsatte feiringen på Nedre Løkka Cocktail, hvor laget fortsatte å feire sine prestasjoner ut i de sene nattetimer.

Neste år håper klubben på enda flere deltakere i den tradisjonsrike stafetten som har satt sitt preg på Oslos løpeliv i over hundre år.

En av de som hevdet seg bra under Holmenkollstafetten, var Tom Martinsen, her lett i steget på innspurten av den 2840meter lange etappen ned Holmendammen inn mot Frognerparken. Foto; Julia Hald

Været i Oslo denne dagen var strålende, med klar himmel og solskinn som skapte ideelle forhold for løping og feiring. Med årets 72.000 deltakere er Holmenkollstafetten verdens største løpsarrangement i 2024.

Benjamin Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.