Foto Frank Otto Pedersen

Tekst Arild Hansen

«Smilet satt løst, og bunaden fast». Joda, 17. mai-feiringen på Flekkerøy ble akkurat slik komiteen på forhånd hadde både håpet på og drømt om.

– Veldig gøy

– Dette ble en dag folk vil huske. Vi hadde været på vår side, og da blir alt så mye enklere. At det ble litt vind i kastene, fikk jo bare flaggene til å vaie litt ekstra. Folk smilte og koste seg. Både i toget, langs ruten, og både utenfor og inne i Flekkerøyhallen. De gikk nok også hjemover i 14-tiden glade og fornøyde med ett smil rundt munnen, sa leder av 17. mai-komiteen Trond Richardsen til «4625» da dagen var omme.

Det var i september måned at foreldre til barna i 7. trinn ved skolen oppe i Myra, startet forberedelsene til alt det som skulle skje i løpet av dagen i dag. Syv grupper ble delt inn, og hovedkomiteen har vært gjennom fire møter før alt «satt».

– Vi er godt forberedt. Vi har full kontroll. Og vi må jo få takke alle foreldrene for en iherdig innsats, sa komitelederen til «4625» for et par dager siden.

Mye folk

Dagen startet presis klokken 08.00. Da gikk flagget til topps oppe på kirkebakken, og utover den neste timen, strømmet folk inn mot rundkjøringen. Det ble kransenedleggelse ved minnesteinen, videre andakt og sang. På Kjære gjorde Skolekorpset seg klar for dagens første marsj, mens Veterankorpset kom fra østsiden.

Trond Richardsen ledet 17.mai toget. Foto Frode Andersen

Ca 10.15 tok 17.-mai-komiteen de første skrittene, med nesen vendt nedover mot Vragesløyfen. Med en lang rekke av festkledde mennesker hakk i hæl. Musikanter, skoleelever samt lærere, lag og foreninger og andre representanter nøt det fine været gjennom denne idyllen tett ved sjøkanten. Da toget satte bein på fylkesveien, ble de møtt av hurrarop og veivende flagg fra folk som hadde stilt seg opp langs fortauene på vei inn til endestasjonen i Lindebøskauen.

Is til barna

Trond Richardsen forteller videre om de neste timene:

– Etter toget ble det delt ut is til alle barna. Videre ble det barnas tale, før Tor Kristian Ludvigsen holdt dagens tale. Og det blir vel ingen 17. mai-feiring uten den tradisjonelle tautrekking mellom Østerøya og Vesterøya. Første nevnte stakk av med seieren, sier Trond og smiler.

Østerøya mot Vesterøya i tautrekking. Foto Frank Otto Pedersen

Han fortsetter:

– Før folk trakk inn i hallen, ble det mye lek og moro for de små. Og vel innendørs, holdt Skolekorpset konsert. Og rundt omkring i hele hallen satt folk å nøt både musikken, lapskaus, fiskesuppe, pølser, kaker og kaffe og mineralvann. Den nesten fullsatte hallen storkoste seg, sier Trond.

7. trinn

Det ble videre utdeling av Flekkerøyprisen (se egen sak). Hovedpremien i Skolekorpsets «Mai-kalenderen» ble også trukket.

– Den flotte båten gikk til en veldig blid og glad dame fra andre siden av byfjorden, sier Trond, som også koste seg når elevene fra 7. trinn vartet opp med både underholdning og dans.

Og spesielt droppet av 600 ballonger med premier, satte ett flott punktum for 17. mai 2024.

– Joda, vi er strålende fornøyd med dagen, avslutter Trond Richardsen før han takker for seg – også på vegne av komiteen.

NB: «4625» vil også rette en stor takk til Frank Otto Pedersen som har hjulpet oss med å ta mange flotte bilder underveis, og som vi deler under, sammen med en liten film, da toget passerte Anesbakke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.