Første rekke fra venstre: Hanna Mathisen, David Sundell, Mette Tryland Løkkeberg, Silje Sundell, Jorill Mathisen, Karianne Berntsen, Maria Berrum Lande, Frida Sigerstad, Kristian Sigerstad, Gunnhild Aksnes Kristiansen, Steinar Kristiansen. Bakre rekke fra venstre: Øystein Elias Bredesen Slyngstad (med Miriam på skuldrene) Daniel Løkkeberg, Svein Olav Nylund, Ole Berntsen, Petter Lande (med Petra på skuldrene) Ulf Aasen, Sven Abrahamsen, Per Willy Mathisen og Morten Mattingsdal

Tekst og foto Arild Hansen

–  Her i nabolaget i Tyttebærheia storkoser vi oss veldig. Det er et flott bo-miljø, og her du står nå, det er selve hjerteplassen for både små og store, sier Gunnhild Aksnes Kristiansen til «4625» tirsdag ettermiddag.

Rundt 20 år

Hun er avtroppende leder av Vellet som ligger nede på Skålevigsletta, en idyllisk avstikker fra fylkesveien. Det er rundt tyve år siden byggingen startet opp. I dag kan man telle rundt 25 husstander.

– Styrevervene her går på omgang. Alle er med og tar et tak, så beboerne er i trygge hender, fortsetter Gunnhild og smiler mens hun ser at de aller yngste koser seg i sandkassa og i lekeapparatene.

– Å nå har vi bestilt en ny rutsjebane. Det blir stas, kan du tro.

Fra venstre: Sander, Ingrid, Miriam, Andrea, Lukas, Otilie og Petra

Klipper og raker

Gunnhild forteller videre om dugnaden:

– Her klippes og rakes den store fellesplenen kloss ved lekeplassen. Det er her vi treffes, og det er her det meste skjer. For to år siden ble det lagt en fin sti over til Revemyrveien, en sti som blir mye brukt av turfolk. Så dem må vi holde i orden. Vi har også en flott gapahuk som blir godt benyttet, også av andre enn bare beboerne. Så her er det viktig at alle er med og holder orden. Ellers går kvelden med til å feie bort sand, det blir raking og luking, og noter nå at også barne tar et lite tak, sier Gunnhild mens hun serverer wienerbrød, kaffe og mineralvann mellom slagene. – Det hører selvfølgelig med til dugnaden, avslutter hun med et stort smil.

Miriam (foran), Linda Bredesen Slyngstad, Gunnhild Aksnes Kristiansen og Anna koser seg med kaffemat etter en økt med intens luking. Jorill Mathisen og Kristian Sigerstad gjør gapahuken i Tyttebærheia klar for vår og sommer.

Svein Olav Nylund og Ulf Aasen legger ny grus på stien gjennom nabolaget

Per Willy Mathisen og Daniel Løkkeberg er gode å ha på dugnad

Gapahuken på toppen av heia inne i Tyttebærheia må vedlikeholdes.

David Sundell og Sven Abrahamsen spar grus til fotballbanen.

Ole Berntsen bidrar ved å klippe gresset på fellesområdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.