Svaret er heldigvis nei, og i alle fall ikke nå!

For Flekkerøy Vel har i mange år hatt ei egen prosjektgruppe som jobber med å få på plass hele frilufts- og krigsminneprosjektet «Daudmanns – den ytterste nøgne ø».

På årsmøtet 2. april fortalte vi om status på dette arbeidet, og nå informerer vi selvfølgelig også her på den veletablerte nyhetskanalen 4625.no.


For mange av leserne er det velkjent at vi bokstavelig slo på stortromma den 27. oktober 2019, da den første gjenoppbyggede tyskerbroa ble hyllet med korpsmusikk, taler, basar og ikke mindre enn 500 tilskuere!

Åpningen fikk også rikelig med oppmerksomhet helt over på den andre sida av «Gabet», og siden da har vår kjære Daudmanns blitt et av kommunens mest populære turmål. Så langt i år ligger holmen vår på andre plass i den årlige Ti-på-topp konkurransen, kun slått av Jegers.

Og det betyr igjen at langt flere av oss kommer oss ut i nydelig natur samtidig som blodpumpa får lov til å bryne seg litt ekstra. Miljøvernministerens og folkehelsedirektørens våte drøm der altså.

Og velforeningen deler den oppfatning at vi alle må bli kjent med naturen for å kunne sette tilstrekkelig pris på den.

I tillegg har vi i dette området en hel haug av spennende krigsminner som vi ønsker å sette fokus på slik at alle kan lære mer om disse. På den måten forstår vi bedre hva disse faktisk var, og ikke minst hva de nå dessverre symboliserer i større grad enn på lang tid.

Alle disse fromme tankene deler vi heldigvis også med gode fastlendinger som Ivar og Sigurd Lindland og Jan Frode Ugland. De siste par årene har disse bidradd på dugnad med prosjektering, dronefilmer og prospekt for den siste broa og den planlagte gjenoppbyggingen av den unike Freya Fahrstuhl-radaren som sto ute på Daudmanns under krigen. Denne radaren var faktisk kun én av tre i hele verden, og den eneste av sitt slag i Norge!

Her er den gamle broen som gikk til ytterste Daudmannsholmen, Foto Fritdjof Karlsen ca 1952

Basert på dette ganske så omfattende arbeidet, fikk vi i vinter på plass en avtale med kommunen, og nå venter vi på at politikerne i verneområdestyret skal fatte et godt og riktig vedtak den 3. juni.

Vi kommer tilbake med en oppdatering straks de folkevalgte har talt.

Frem til dette ber vi deg klikke på prospektet her på 4625.no, og kose deg med mange fine illustrasjoner, historiske bilder og mye spennende informasjon om Daudmanns – en unik plass med en spennende fortid og ditto fremtid.

Les prosjekter her https://www.4625.no/wp-content/uploads/2024/05/Daudmannsprospekt-28.11.23.pdf

Hilsen gjengen på Daudmanns
Thomas Kristoffersen, Frode Andersen og Frode Stokkeland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.