Tekst Arild Hansen

– Dette blir spennende. Vi er en sylfersk klubb som skal arrangerer ett løp for aller første gang. Vi håper «4625-løpet» slår an her ute på øya, og at folk stiller på startstreken – både små og store.

70 medlemmer

Pål Torgersen smiler, og er veldig spent foran kommende lørdags arrangement som har både start- og målområdet inne på Cemo Arena i Lindebøskauen.

Pål fortsetter:

– Vi var en gjeng på 10-15 løpeglade personer som i fjor sommer syslet litt med tankene om å starte en klubb. I desember ble «Flekkerøy Løpeklubb» en realitet, og i dag teller vi i overkant av 70 medlemmer. Ikke verst, det, sier Pål og fortsetter:

– Vi ser frem til godt vær, mange deltakere og forhåpentligvis en del publikummere som kan komme og heie løperne frem.

Stiller til start, litt nervøse men fulle av forventninger

Starten går klokken 10.00. Da går startskuddet for det første av to barneløp. Det første er 300 meter langt, og for de litt eldre barna blir det å løpe ‘en kilometer rundt inne i Knudsmyr. Selve hovedløpet starter klokken 11.00, og det er laget nettopp ei 4.625 meter lang løype rundt om på Østerøya.

Nærmere 200

I skrivende stund er det påmeldt nærmere 200 deltakere. Den lange løypa smyger seg gjennom Knudsmyr, videre ut på fylkesveien og ned Bernhards bakke. Ferden går videre langs «jorane» før løperne setter skoene innover i Skålevigsgarden. Det blir ut i den smale fylkesveien og over broa i Skibbusundet. Ved Domstein Sjømat blir det både snuplass og drikkestasjon, før ferden går videre tilbake til målområdet, der det hele startet. Men først må du puste deg videre gjennom løypa som går inn ved Paulen-krysset, videre inn til Revemyrknausen og ned til Krageviga. Her følger du bare den flotte grusbelagte turstien videre, du passerer museet til Historielaget, og ut til du ser idrettsanlegget, og vips, så er du plutselig i mål.

– Mener løypa er grei nok den. Så nå er det bare for interesserte å kaste seg rundt. Vi venter i spenning. Som sagt, dette er vårt første arrangement. Gid kunne vi fått en pangstart, sier Pål Torgersen som kan titulere seg som lørdagens løpsgeneral.

«Gå for Gambia»

Selvsagt blir det tidtaking, og løpet er gratis for alle barn under tolv år. En god del av inntektene går til prosjektet «Gå for Gambia», i regi av Bjørn Pettersen og hans medspillere der.

– Joda, de som bare ønsker å gå gjennom løypa, er hjertelig velkommen til det. Prosjektet, som en god del av inntektene går til, er viktig i seg selv bare det, sier Pål Torgersen, og kommer på tampen med følgende replikk:

– Løpene starter jo på formiddagen denne lørdagen. Og når man endelig har nådd målstreken, er det jo ennå mye igjen av dagen, og ikke minst helgen. Så møt opp til lørdag. Dette kan, og skal bli veldig gøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.