Syklisten Paul Richardsen og følgebil-kjører Ole Kenneth Thomassen gleder seg til lørdagens sykkelritt fra Hampa og opp til Hovden.

Tekst og foto: Arild Hansen

Grytidlig lørdag morgen går startskuddet for årets Color Line Tour. Fra Hampa ved fergeleiet og videre opp til Setesdalens tak. Paul Richardsen & Co. fra Flekkerøy Cykleklubb drar av gårde med hver sin tohjuling, mens Ole Kenneth Thomassen skal ligge hakk i hæl med sin følgebil på fire.

To ganger før

I det årelange og tradisjonsrike rittet, som måler 210 kilometer, skal to hjelpe-biler delta. En med mat, og en med utstyr.

Øygutten Ole Kenneth har sjøl deltatt i Color Line Tour ni ganger. Første gang var i 2006.

– Husker det godt, og minnes også at det var en hard og tøff tur, sier Ole Kenneth, som i tillegg til å styre følgebilen, også skal ta bilder for «4625», både på startstreken, ved mat og drikke-stasjoner, og selvfølgelig i målområdet.

Ole Kenneth skal bruke denne bilen på de 210 kilometerne på riksvegen opp mot Hovden.

Så utover lørdagen er det bare å klikke seg inn for å se hvordan ståa er hos Paul og de åtte andre syklistene fra øya som deltar.

Fløy Mila

Hjemmesiden til Flekkerøy Vel vil først og fremst bruke tastaturet på Paul Richardsen. Mæbingen som tidligere satte seg ett mål om å løpe Fløymila på under 60. minutter før han fylte de 60. Det ble med forsøket.

Ole Kenneth forteller videre:

– Nå er Paul med i ett klubb-prosjekt som handle om at han skal klare å sykle Hampa- Hovden på under syv timer før han fyller de 70, sier Ole Kenneth.

I så fall har den tidligere solide fotballspilleren og treneren veldig god tid på seg. Han skal ikke feire nevnte jubileum før i 2031.

– Nå får vi se. Jeg stiller i hvert fall på startstreken med godt humør, og jeg gleder meg til å sykle sammen med gode lagkamerater. Dette er en gjeng som er langt bedre syklister enn det jeg er, så æ får bare tråkke det jeg er god for, sier Paul som faktisk har syklet opp til Hovden to ganger tidligere.

– Første gang var bare sånn veldig for gøy, og det ble en drøy og lang tur. Kall det en forlenget kosetur. Andre gang, det var i 2011. Da syklet jeg sammen med kolleger i banken, og vi nådde Hovden sentrum på 7.59.37, sier Paul, som håper å komme i mål på under åtte timer under lørdagens ritt.

Syklet mye

I forkant av Color Line Tour har Paul og hans lagkompiser trent en god del. Han forteller:

– Vi har blant annet vært på en langweekend i Danmark. Der syklet vi 35 mil. Vi syklet også 16 mil på en og samme tur rundt i vår vakre og langstrakte landsdel. Da fikk jeg oppleve steder hvor jeg aldri før hadde vært. Og forleden dag tok jeg pedalene fatt, og syklet tur retur Hornnes. Det er 12 mil, så det er blitt noen timer på sykkelsetet, sier Paul og smiler bredt.

Nå ser han bare frem til lørdag morgen klokken 05.55. Da går startskuddet for sykkelgruppa fra Flekkerøy.

– Jeg skal opp til Hovden. Det har jeg bestemt meg for, sier Paul, like bestemt nå bare døgnet før det braker løs nede på havna i Kristiansand.

Lukter gull

Sykkelen som Paul skal tråkke opp mot Hovden på, er tidligere eid av fantom-syklisten Kenneth Solheim fra Vennesla.

Han har deltatt i Color Line Tour 23 ganger. Han har vunnet fem individuelle, samt at han har tre lagseire.

Kenneth F. Solheim. Foto: Privat

Hans personlige rekord lyder på utrolige 4.46.00.

– Joda, dette er ett flott ritt, med enormt mange deltakere. Lørdag skal jeg sykle for et lag som heter «Agders Beste», og vi har et tidsskjema på 5 timer og femten minutter, sier Kenneth som ønsker Paul lykke til på sin gamle sykkel.

Kenneth avslutter med denne:

– Denne sykkelen lukter det gull av, så han vil nok fyke oppover dalen. Skal vi tippe mellom syv og åtte timer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.