Ole Gerhard Sørensen t.v. er daglig leder i Sør Cup, mens Kjell Tore Omland er leder for Sør Cup-komiteen på Flekkerøy. Foto Arild Hansen

Tekst Arild Hansen

– Joda, det nærmer seg. Vi har hatt møtevirksomhet i lang tid, og det gjenstår ennå en del før det kan tas avspark lørdag 22. juni klokken 08.00. Men, vi er i rute, sier daglig leder i Sør Cup, Ole Gerhard Sørensen til «4625».

650 lag

I dag, tirsdag 28. mai er det 25 dager til den populære cupen sparkes i gang på de respektive banene i og rundt Kristiansand. Det er Fløy, Donn og Vindbjart står for Norges nest største fotballturnering.

Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto Svein Grundetjern

– Vi får besøk av hele 650 lag. Majoriteten kommer fra Øst- og Vestlandet, samt fra Agder, fortsetter Sørensen, som mandag kveld hadde trommet sammen til møte i Fløys klubbrom i Flekkerøyhallen.

– Det kommer 240 lag hit. Det skal spilles både lørdag, søndag og mandag, og spillere og ledere skal overnatte nær sagt over «heile øya».

5000 timer

Fløy Fotballs tanker om å starte opp ei fotballturnering ute på øya, dukket opp mot slutten av 1990-tallet. Og året før århundreskiftet så Color Line Cup dagens lys. Med årene valfartet både norske og utenlandske lag til øya. I 2008 fikk cupen nytt navn. Sør Cup ble etablert, og siden har turneringen bare vokst i omfang.

Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto Svein Grundetjern

– Det er mye som varmer med slikt ett arrangement. Mange klubber kommer igjen år etter år. Og flere kommer gjerne med 10-15 lag. Det forteller i klar tekst om trivsel. Så må vi jo berømme og skryte av den enorme dugnadsinnsatsen som blir lagt ned. På øya snakker vi gjerne om 600 dugnads-vakter, eller 5000 timer om du vil. Akkurat den biten handlet mandags møte mest om. Vi har ett dyktig team som holder på å snekre dette sammen. Velvilligheten og dugnadsånden er jo viden kjent og går hånd i hånd her ute. Nå gjenstår innspurten slik at vi får dekket inn der det er ledige poster, sier Ole Gerhard videre.

Alderstrinn

De yngste spillerne, barn mellom 6-9 år skal spille på Karuss i Vågsbygd. 10-12-åringene skal spille mot hverandre på øya, 13 og 14-årskullene fordeler seg på Moseidmoen og på Hommeren, mens de eldste spillerne mellom 15-19 år skal spille ball på Lund.

Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto Svein Grundetjern

– Vi gleder oss alle i hop. Hos de tre nevnte arrangørklubbene er iveren stor, og i dagene som følger blir det en del arbeid for de mange som er tettest på. Vi må jo legge alt til rette både for de som kommer langveis fra, og for de lokale lagene, avslutter Ole Gerhard Sørensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.