Foreldre til barna i Flekkerøy BK Sjø er alltid flinke til å stille opp på dugnad. Fra venstre Sebastian Baak, Hallgeir Angel, Margunn Repstad, Ulf Malkoff, Andreas Hide og Tommy Liane.

Tekst og foto Arild Hansen

Tradisjonen tro. Når våren melder sin ankomst og sola endelig viser seg litt høyere oppe i det blå, må det gjerne ryddes, pusses og vaskes rundt omkring hos de respektive lag og foreninger på øya.

Fredag og lørdag

 Så også i og rundt Flekkerøy BK Sjø sitt flotte speiderhus ute i Kårholmsundet.

– Rundt 20 personer med stort og smått var på dugnad fredag. Og lørdag venter vi 15 personer. Foreldre har bakt boller med krem, vi får kake og kaffe, så her er alt i skjønneste orden, sier Andreas Hide til «4625». Han er også styremedlem hos BK Sjøspeiderne.

Store og små er med på båtpussen. Her er Emrik og Johan i gang.

Lørdag var det oppholdsvær, men en litt sur vind. Da var det på med kjeledressen og ei god og varm lue på toppen. En speider er nok en gang speider, og de er godt vant med å trosse all slags vær.

– Vi koser oss i lag, så får vær være vær. Vi får gjort det vi skal. I dag handler det blant annet om å vaske innvendig i speiderhuset, og så må alle båtene klargjøres, sier Andreas videre.

Vårrengjøringen er i gang. Da må det også vaskes på kjøkkenet i speiderhuset. Fra venstre Emilie, Milian, Emina, Iselin Kristiansen og Per Øyvind Østrem.

132 medlemmer

Den stolte foreningen ute i idylliske Kårholmsundet, huser i dag 132 medlemmer. De er viden kjent langt utover de sørlandske grenser for dugnadsånden og ikke minst for båtparken de rår over

– I dag har vi fem store seilbåter, samt 15 VG-joller. Så det er mye som skal klargjøres før sesongen starter opp for fullt, avslutter Andreas Hide.

Tommy Liane og de andre dugnadsarbeiderne er i full sving lørdag formiddag.

One thought on “Vårrengjøring hos Flekkerøy BK Sjø”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.