Glade aspiranter samlet før øvelsen lørdag. Fra venstre Viktoria, Magnus, Ludvig, Mari og Ane.

Tekst og foto Arild Hansen

– Ei tid under  koronapandemien talte vi kun fire musikanter. Det var ei litt skummel tid, det må jeg ærlig innrømme. Men, mye har heldigvis skjedd siden gang. I dag er de gode smilene tilbake igjen i Flekkerøy skolekorps, og nå kan vi se lyst på fremtiden, sier leder Anne Rui Lindevik til «4625».

Her er alle musikantene samlet under lørdagens øvelse.

Seks aspiranter

Lørdag for fjorten dager siden var fire av musikantene samlet i ens æren i korpsets egen arena,  i aulaen ved Lindebøskauen ungdomsskole.

– Det var trommisene som øvde alene denne dagen, sier Anne med et smil.

Og nettopp det å kunne trekke litt ekstra på smilebåndet i disse dager, har hun en veldig god grunn til. For sist lørdag var de samlet på nytt, hele bunten. Det vil si 21 musikanter, pluss seks aspiranter.

– Vi har økt med seks musikanter de siste tre årene. Det ser ut som rekrutteringsplanen vår virker og bærer frukter. Det gleder oss som styrer med korpset, sier Anne som hadde bestilt masse gode pizzaer som gikk ned på høykant mellom slagene denne lørdagen.

Anne Rui Lindevik forteller videre:

– Nå gleder vi oss alle sammen til 17. mai. Da stiller vi med 19 musikanter i skolekorpset. I tillegg får vi hjelp av fem musikanter fra Veterankorpset. Og apropos dette korpset; de har også blitt flere. Så på selveste nasjonaldagen blir det to store korps som skal underholde langs ruten opp mot idrettsanlegget inne i Lindebøskauen.

Anne Rui Lindevik t.v. er leder av Flekkerøy Skolekorps. Her sammen med dirigent Kristin Rivenes Antun.

På tampen

– På mandager fremover skal vi ha øvelse på ettermiddagen. Da blir det nok til at vi vil marsjere litt rundt på de store parkeringsplassene ved idrettsanlegget, samt litt rundt inne i Knudsmyr. Så da kan beboerne få «tyvlytte» litt før alvoret den syttende, sier Anne med et godt smil.

Her er musikantene og dirigent Kristine Rivenes Antun klar for lørdagens første marsjøvelse.

Kalender og lopper

Månedene mai og juni er skolekorpsets bærebjelke. Det er her de legger grunnlaget for at de i både bunn og grunn kan drive. Det hele starter opp om noen få dager. 1. mai åpnes nemlig den første luken i den tradisjonsrike «Mai-kalenderen», og videre skal det åpnes ei ny luke hver dag frem til kalenderen bikker juni. Med en ekstra stor flott gevinst på selveste 17. mai.

– Vi har fremdeles kalendere til salgs, sier Anne, som legger til at de har mye av salget sammen med Fløy IL  inne ved Flekkerøyhallen denne store dagen.

Og når den første sommermåneden melder sin ankomst, skjer det noe igjen rundt skolekorpset. – Lørdag 15. juni åpner vi igjen dørene i hallen for det populære loppemarkedet vårt. Da kommer det folk fra både fjern og nær, og nesten hele hallen er fylt opp med gjester, og ikke minst en haug av lopper i mange varianter. Da blir det ett stort trykk, både inne i hallen og i kafeen hvor gjestene kan nyte mye god mat. Og til slutt, kjære øyfolk, og til andre som også har noe salgbart hjemme; Rydd loft, kjeller og garasjer, og så kan det leveres i hallen dagen før (på ettermiddagen fredag 14. juni). Vi kan også hente hvis noen har mye eller noe tungt. Og husk; det må være salgbart, avslutter Anne Rui Lindevik.

Loppemarkedet 2023. God handel, og masse handleglade folk. Foto Anne Rui Lindevik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.