Birger Knudsen hos Vesterøya Maskin pendler mellom Åshavn og inngangspartiet til Høyfjellet, med masse som er hentet opp fra sjøen ytterst på Vesterøya.

Tekst og foto Arild Hansen

– Vi startet på jobben forrige mandag, og i løpet av uka som gikk tømte jeg vel 5-6 lass i snitt om dagen, sier Birger Knudsen hos Vesterøya Maskin AS.

Haugen av stein vokser seg større for hvert lass som tømmes.

Sjøledning

Jobben den blide sjåføren snakker til «4625» om, handler om å frakte stein fra bukta i Åshavn og bort til deponiet ved innkjørselen til Høyfjellet.

All steinen bytter plass. Fra flåte til bil.

Det er Bamble-bedriften Lundsett & Walle Dykkerservice AS som utfører oppdraget med å legge sjøledninger (vann og kloakk) i området mellom Alsviga og Åshavn. Arbeidet er ett ledd i kommunens sikring av leveransen av drikkevann og håndtering av spillvann.

– Vi la inn bud når det kom en offentlig utlysning på prosjektet. Så nå er vi godt i gang, sier Mats H. Lundsett mandag ettermiddag.

Slik ser det ut utover i bukta i Åshavn i dag mens arbeidet pågår.

Han fortsetter:

– Det vil nok i perioder derfor være svært begrenset framkommelighet, spesielt i Åshavn. Men, vi lover at alt skal bli fint når jobben er ferdig utført.

I mange år

Den nevnte Dykkerservice-bedriften har utført massevis av arbeid her ute i mange, mange år. Det største prosjektet stammer tilbake til 2021 da de holdt det gående både under i og oppe på Mæbøfjorden.

– Vi, og våre arbeidere trives veldig på Flekkerøy. I de ti siste årene har vi hatt jevnlig med jobber rundt omkring på øya, sier Lundsett.

Det graves og graves.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.