«Vi over 60» er et populært arrangement i regi av Flekkerøy Hjertelag. Lørdag var medlemmene igjen samlet, og her venter de på alle de gode smørbrødene som skal serveres. Foto Arild Hansen

Tekst og foto Arild Hansen

Rundt 350 lekre smørbrød. Kringler, samt over tyve liter med kaffe. Det er bant annet hva rundt 15 medlemmer i Flekkerøy Hjertelag steller i stand og serverer til de øvrige medlemmene ni lørdager i løpet av ett kalenderår i Flekkerøy kirke.

Mange medlemmer stiller opp til dugnad. Her er en del av dem samlet ved den store tralla som er smekkfull av nydelige smørbrød. Fra venstre Norunn Skuland, Tove Alice Abrahamsen, Solfrid Jakobsen, Dag Gunnar Danielsen, Anny Nilsen, Asbjørn Abrahamsen, Aud Gundersen, Vivian Holm og Bjørg Reinhardsen.

Veldig koselig

– Det startet opp med Flekkerøy Helselag for veldig, veldig mange år siden. Rundt århundreskiftet dannet vi Flekkerøy Hjertelag, sier leder Tore Nybro like før de første gjestene ankom Menighetssalen denne lørdagen.

Og her er folk tidlig ute. Gjerne tre kvarter i forkant. De vil rett og slett sikre seg en god plass. For, det kan bli veldig trangt når klokken nærmer seg den første fellessangen, og før alt det nevnte skal serveres på de mange pyntede bordene som gjerne er dekket opp til rundt 100 personer. Gjerne litt pluss eller minus. Så populært er nemlig disse treffene. Ett treff de har valt å kalle for «Vi over 60».

– Her koser de seg alle sammen, fortsetter Nybro.

Foruten serveringen, arrangeres det utlodning, samt sang og taler. Sist lørdag var det Flekkerøy-paret Mette og Roger Sørensen som brukte mikrofonene. De fleste vet hvilket flott repertoar de har å by på.

Mette og Roger Sørensen presenterte enkelte sanger fra sitt mangfoldige repertoar.

På tur

I kafé Pust i kirken treffer vi fire av styremedlemmene en liten times tid i forkant. Tore Nybro, Elin Magnussen og Reidunn og Ingvar Kristoffersen. De sitter i styret, og de var alle med og startet Flekkerøy Hjertelag. Reidunn er for øvrig jenta som styrer tangentene på pianoet under alle disse treffene.

– Jeg har spilt piano siden jeg var ei lita jente, sier Reidunn med et stort smil.

Tore Nybro t.v., Elin Magnussen, Reidunn og Ingvar Kristoffersen var med og starte Flekkerøy Hjertelag på begynnelsen av 2000-tallet.

Reidunn Kristoffersen koser seg med tangentene på pianoet.

Vidar Tønnessen har ansvaret for både lyd og film under arrangementene.

– I tillegg til disse treffene i kirka, drar vi samlet ut på tur. En turbuss blir gjerne fylt opp, og så settes nesen enten øst, vest eller nordover. Vi har vært rundt om på mange interessante og flotte steder. Bare for å nevne i farten Lindesnes fyr, Lista flystasjon, Bibelskolen Grimstad. Og 11. juni drar vi til Undeland Misjonsgård. Så vi koser oss veldig i lag, sier Tore Nybro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.