Far og sønn, Bjarne og Eivind på tur ute i flerbruksløypa i Lindebøskauen.

Tekst og foto Arild Hansen

– Når sola titter frem, og våren melder sin ankomst, kommer smilet litt ekstra frem. Da er han klar for en tur ut på firehjulingen sin, sier Eivind Martinsen til «4625».

Lindebøskauen

Forleden dag traff vi dem i flerbruksløypa ute i Lindebøskauen. Sønnen Eivind på tohjulingen noen bitte små meter foran, mens pappa Bjarne fulgte etter på sin doning som han har fartet rundt på de siste 20 årene.

1. august fyller «Bjarne på Hustofta», som de fleste kjenner ham som, 104 år.

– Vinterstid sitter han jo for det meste inne i leiligheten hjemme på Hustofta. Men, hver søndag siden han fylte de 100, har han vekslet om å spise søndagsmiddag hjemme hos de tre barna sine som bor her ute (Olga og Tor), sier Eivind, som koser seg på tur med pappaen sin.

Bjarne koser seg i firehjulingen når sola spiller på lag.

Til Åshavn

Man skal ikke så veldig mange år tilbake i tid den gang mange øyboere traff Bjarne på tur, mutters alene på firehjulingen langs fortauene. Gjerne på handletur til butikken, eller så ble han gjerne observert ved snuplassen helt ute i Åshavn. Da måtte han bruke selve fylkesveien videre fra Skudeviga i mangel på gang og sykkelsti.

– Vi bruker gjerne flerbruksløypa, eller så tar vi turen ut til Krageviga, og så er vi litt inne i Paulen. Eller så setter vi gjerne de seks hjulene våre i retning ut mot Belteviga og Brattåsen, og vi har vært helt ut til Daudmannsholmen. For meg er dette en fin omsorgsoppgave, og for han er det en fin-fin vitamininnsprøyting, sier Eivind Martinsen og smiler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.