Bak fra venstre: Marianne Buer Olsen, Janne Nevermo, Foran Kristine Risnes, Rita Andersen, Tone Tanmaya Bakke Jørgensen og terapihunden Frøya

Tekst og foto Frode Andersen

-Jeg elsker å sy, men synes det var så ensomt sier Tone Tanmaya Bakke Jørgensen til 4625 når vi treffer henne oppe på Høyfjellet denne lørdagen. – Jeg spurte på Facebook om det fantes en sy gruppe på Flekkerøy. Det gjorde det ikke, men kan vi ikke starte en fikk hun til svar. Som sagt så gjort. -Vi kaller oss Flekkerøy Sygruppe, men leter etter et litt kulere navn, sier Tone. Det skal ikke hete noe med forening ler hun. Vi har en egen Facebook gruppe som heter nettopp Flekkerøy Sygruppe. I dag teller vi 35 medlemmer fra Flekkerøy og Vågsbygd forteller Marianne Buer Olsen.

Tone syr festdrakt til mannen sin. Frøya følger nøye med.

Denne lørdagen var det fem sydamer til stede, -men vi var ti en gang tidligere, forteller Tone. -Det og møtes sånn som dette er terapi. Vi får gode råd og tips av hverandre som vi tidligere måtte søke opp på youtube. – Og så har vi ungefri, kommer det kjapt fra Kristine Risnes.

Kristine er i dyp konsentrasjon.

-Vi treffes en helg i måneden, lørdag og søndag fra elleve til fem, eller litt lengre om vi blir ivrige.

4625 har etter hvert mistet oversikten på hvem som sier hva for praten går i takt med symaskinene og stemningen er god. -Det sosiale er viktig, får jeg med meg, men det hadde jeg skjønt for lenge siden.

Kan jeg gjøre det slik? spør Tone, og Rita kommer med gode råd.

Janne har ikke helt kommet på hva hun skal sy enda, men det dukker nok opp en ide etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.